DIICOT: 65 de persoane cercetate pentru fraude bancare in judetul Brasov

Ultima actualizare: 04-11-2012 14:51
DIICOT

Procurorii DIICOT cerceteaza 65 de prsoane care au obtinut in mod fraudulos credite de la uniati bancare de pe raza judetului Brasov, marti dimineata fiind realizate in acest caz 36 de perchezitii in Brasov, Cluj, Hunedoara si Neamt.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Brasov, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 65 de persoane, specializat in savarsirea de fraude bancare.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012, liderii grupului infractional organizat, invinuitii Holban Ioan, Chiriac Nicoleta, Andries Ursu Anca Maria, impreuna cu alti membri ai gruparii, au solicitat si obtinut, in mod fraudulos, credite de la unitati bancare si institutii de credit de pe raza judetului Brasov .

Creditele au fost obtinute prin prezentarea de documente false - adeverinte de salariu, fise fiscale, contracte individuale de munca, cartt de munca, garantii fictive sau supraevaluate.
Valoarea prejudiciului este estimata la aproximativ 500.000 de euro.

Marti, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 36 perchezitii domiciliare, precum si la sediile unor societati comerciale din judetele Brasov, Cluj, Hunedoara si Neamt.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov vor fi aduse 65 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul BCCO Bucuresti, BCCO Cluj, SCCO Deva si SCCO Neamt.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO