Dezastrul de la Gara de Nord se poate repeta. Pe santiere nu se respecta normele de siguranta
Unul dintre muncitorii raniti de zidul prabusit in Bucuresti se lupta sa ramana in viata. Si-a pierdut un picior si este conectat la aparate. Intre timp, anchetatorii vor sa afle cine a gresit.
Sase persoane au fost scoase de sub zidul prabusit in zona Garii de Nord din Capitala
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Dezastrul produs joi in apropierea Garii de Nord din Capitala se poate repeta oricand, pentru ca santierele noastre nu respecta intotdeauna normele de siguranta.
Muncitorul de 35 de ani, ultimul scos de salvatori de sub maldarul de caramizi este in stare foarte grava. I-a fost amputat piciorul si este conectat la aparate. Medicii de la Spitalul Floreasca spun ca are leziuni puternice la piept si i-au fost afectate organele interne.
Joi lucra impreuna cu mai multi colegi la consolidarea unei case construita in 1930. La un moment dat, un perete inalt de 5 metri si lung de 10 s-a prabusit peste ei. Santierul a fost inchis pana la finalizarea anchetei. Inspectorii trebuie sa stabileasca daca zidul cazut trebuia sau nu demolat.
Constructorii au o posibila explicatie pentru accidentul produs joi.
"Daca ai umblat la tesatura de caramida a peretului, cade ca nu are ce sa o sprijine. Acum 100 de ani nu se faceau case cu stalpi la colturi ca aici", spune un inginer constructor.
Exista indicii sustin anchetatorii ca zidul nu ar fi trebuit demolat. Mai ales ca lucrarea era inceputa din aprile si fusesera deja amplasate elementele de siguranta pentru consolidare.
Inspectorii verifica daca firma care executa lucrarea trebuia sa asigure zidul inalt de cinci metri sau nu i-a fost data aceasta sarcina de catre proiectant. Deocamdata, Parchetul a deschis un dosar de urmarire penala pentru societatea responsabila de executie.
Cineva, spun specialistii, trebuia obligatoriu sa gasesca variante de sprijinire a zidului astfel incat dezastrul sa fie evitat.
Din pacate, in multe santiere din Romania se produc asemenea accidente, pentru ca sunt ignorate adesea normele de siguranta. De pilda, multi muncitori lucreaza fara echipament de protectie.
Citeste si:
ZERO lei in Vaslui si Olt, 1 leu in Dambovita. Vezi cat a investit primarul in sanatatea ta
Te trec fiorii. Uite cat de aproape de pamant zboara aceste avioane. GALERIE FOTO
Video inspaimantator. Cum arata un lac acoperit cu 1 metru de cenusa venita, parca, din iad