Dezastru în Dâmbovița, după o ploaie torențială. Mai multe gospodării au fost inundate
O ploaie torențială care s-a abătut, luni după-amiază, asupra comunei Dărmăneşti, din județul Dâmbovița, a lăsat în urmă numai necazuri.
Canalizarea nu a făcut față debitului mare de apă şi a refulat, inundând mai multe curți și grădini. Oamenii spun că nu e pentru prima dată când pățesc acest lucru.
Mai multe străzi din Dărmănești au fost acoperite de apă. Inundația a îngreunat circulația, dar cel mai mult au avut de suferit localnicii care și-au găsit curțile inundate. În unele locuri, apa avea aproape un metru, spun oamenii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Proprietară gospodărie inundată: „Am găsit apă până la brâu, am încercat să sun la autorități. Toți au spus că nu au nicio soluție. Să aștept ca Doamne-Doamne să oprească ploaia, ca și eu să intru în gospodărie”.
Oamenii povestesc că a plouat torențial, iar în scurt timp canalizarea nu a mai făcut față. Șanțurile s-au umplut, iar apa a dat navală în gospodarii. Comitetul Local pentru Situații de Urgență de aici, din Dărmănești, face o analiză, iar la final urmează să stabilească valoarea pagubelor.
Localnic: „Ne-a inundat. A fost o răpăială rapida, după cum s-a văzut și pe străzi, inundație”.
Localnic: „Când plouă mereu avem necazuri d-astea cu inundații. E totul inundat, baltă”.
Cei de la primărie cred că localnicii sunt vinovați.
Valentin Mihalache, primarul comunei Dărmăneşti: „Oamenii ar trebui să înțeleagă că această canalizare este prevăzută pentru un anumit debit și ar trebui să nu mai dea drumul la apa din curți. Depășind posibilitatea de evacuare a acestei canalizări, a bușit”.
Mai mulți voluntari au intervenit pentru a ajuta la evacuarea apei. Pagube mari sunt și în agricultură, pentru că multe terenuri cultivate sunt acoperite de apă.