Dezastru ecologic pe un lac din Corbeanca. Motivul pentru care mii de pești au murit
Dezastru ecologic pe un lac din comuna Corbeanca, aflată în apropierea Bucureștiului: mii de pești au murit și plutesc pe apă.
Deocamdată nu se știe ce a provocat această nenorocire. Tone de pește au fost deja transportate la incinerator. În urma muncitorilor care au curățat o parte a lacului, pe mal au rămas grămezi de pește care au intrat în putrefacție.
Tone de pește plutesc de câteva zile pe lacul de lângă Paradisul Verde, un cartier din Corbeanca. Primii pești au ieșit la suprafață vineri dimineață. Localnicii au chemat autoritățile care au luat probe din apă, dar până acum n-au ajuns la vreo concluzie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localnic: „Pare să fie o lipsă de oxigen a unui anumit tip de pește care e soi invaziv, care a suprapopulat lacul și care a sfârșit-o în modul ăsta. Au fost mii de pești.”
Lacul este concesionat de omul de afaceri Cristian Țânțăreanu, care are casă chiar pe mal.
Cristian Țânțăreanu, concesionar lac: „Ei s-au sufocat. Peștele ăsta fitofag, chinezesc, e sensibil la treaba asta. Crapul, carasul n-au pățit nimic. Din lipsă de oxigen.
Reporter: „De ce s-a întâmplat treaba asta?”
Cristian Țânțăreanu: „N-a plouat din toamnă. Poate că trebuia să fac eu aeratoare, dar aia era o treabă complicată. S-a sufocat. Am trimis la incinerat o parte. N-au putut să vină azi și ieri, că e sărbătoare.”
Sute de pești plutesc și acum pe marginea lacului.
Omul de afaceri susține că peștii de pe mal sunt abandonați de localnicii care au profitat de ocazie și au cărat tone acasă în aceste zile.
Salba de lacuri a Capitalei e o adevărată comoară. Instituțiile statului și oamenii locului ar trebui să îi înțeleagă valoarea. Dacă nu suntem în stare să folosim aceste locuri și să ne bucurăm de ele, cel puțin ar trebui să lăsăm natura în pace să-și vadă de treabă.
De-a lungul timpului, am arătat în repetate rânduri la Știrile Pro TV și la „România, te iubesc!" cum mai multe cartiere și localități își deversează dejecțiile în lacurile din jurul Bucureștiului. Din păcate, de cele mai multe ori, cei care răspund de mediu și proprietarii de lacuri au rămas nepăsători.