Zeci de kilograme de peşti morţi, găsiţi pe raul Olt. Ce au descoperit oamenii în apă

Dată publicare: 24-07-2019 17:28
Dată actualizare: 24-07-2019 17:59


Alertă de poluare pe raul Olt, în judeţul Braşov. Zeci de kilograme de peşti morţi au fost descoperiţi în apă, între localităţile Apața şi Augustin.

Câţiva muncitori care lucrau pe malul râului au anunţat imediat la 112, iar garda de mediu a trimis inspectori în zonă. Aceştia au luat probe din peştele mort, dar şi din râu.

Martorii bănuiesc că este o poluare chimică pentru că, spun ei, în aer se simţea un miros înţepător, iar apa avea o culoare neobişnuită.

Pescarii povestesc că pe rău au început să plutească peşti morţi. Malurile s-au umplut şi ele de peşti care se zbăteau ca şi cum ar fi fost sufocaţi.

La doi kilometri mai jos, pe râu, un grup de muncitori de la CFR au observat şi ei fenomenul şi au sunat la 112.

Zona a fost inspectată de o comisie formată din specialişti de la Garda de Mediu, Direcţia sanitar-veterinara şi Apele Romane. Aceştia spun că, din păcate, n-au găsit suficient pește mort pentru probe concludente. Au luat la analiza doar 300 de grame în condiţiile în care martorii au filmat sute de exemplare care înseamnă zeci de kilograme.

Analizele toxicologice vor arăta dacă peştii au murit otrăviţi, iar dacă se constată că a fost vorba despre o poluare, Garda de Mediu trebuie a descopere vinovatul şi să îl amendeze.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO