Descinderi la patronii unui lanț de cazinouri. Au fost audiați și doi „locotenenți” ai clanului Cămătaru
S-au desfășurat percheziții de amploare în toată România, la sediile unor cazinouri renumite în domeniu.
Polițiștii bănuiesc că doi frați care le conduc ar fi încercat să-și sperie concurența cu ajutorul clanurilor interlope și le-ar fi interzis clienților care câștigau sume importante să plece cu banii. În plus, clienții recalcitranți erau bătuți.
Cei doi frați care dețin lanțul de cazinouri vizat de anchetatori sunt din Brașov, însă unul dintre ei ar conduce afacerile din străinătate. Încă din 2018, ambii ar fi adunat în jurul lor membrii și apropiați ai unor clanuri interlope cunoscute în zona de sud a țării dar și în regiunea Moldovei, spun anchetatorii.
Interlopii le asigurau patronilor de cazinouri protecția și îi șantajau pe competitorii care își deschideau săli de jocuri de noroc în aceeași zonă. Speriați aceștia renunțau la afacere iar cei dou frați aveau monopol.
În plus, dacă un client câștiga o sumă mai mare, membrii clanurilor îl convingeau cu bătăi și amenințări să renunțe la bani și nu îi mai permiteau să se întoarcă în cazinou.
Sorin Constantinescu, consultant cazinouri: „Din 1993, de când s-au legalizat jocurile de noroc, niciodată nu a fost un scandal de amploarea asta. E printre primele cinci din țară, știu că au și francize, nu sunt toate sălile lor de jocuri. Concret, am pățit eu, când am avut un cazinou live la Iași. Clanurile de interlopi din zona respectivă intimidau clienții să le dea bani din banii câștigați. Stăteau în cazinou și așteptau afară și le luau banii pe care îi câștigau în cazino”.
123 de percheziții au avut loc în Capitală și în alte 19 județe din tară, iar la audieri au fost aduse în total 40 de persoane printre care și apropiati ai clanurilor Sportivilor, Cordunenilor și Cămatarilor. Unul dintre proprietarii cazinourilor nu a putut ajunge în fata anchetatorilor pentru că nu a fost găsit de oamenii legii. Surse din poliție spun că ar fi plecat din țară.
Suspecții sunt cercetați acum pentru șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, loviri, violențe și constituire de grup infracțional organizat.
Ramona Bolla, purtător de cuvânt DIICOT: „Membrii grupului infracțional organizat au urmărit să împiedice extinderea sălilor de joc concurente pentru a permite dezvoltarea propriei rețele de săli. Aceștia au creat o structură de forță care a fost folosită și pentru a împiedica anumiți clienți să revendice câștigurile însemnate, dar și pentru a disciplina clienții recalcitranți cărora le era interzis accesul în sălile de joc și care erau siliți să dezdăuneze membrii grupului pentru prejudiciile aduse aparatelor de joc aparțănând acestora”.
La audieri au ajuns și doi locotenenți ai clanului Cămătaru. Unul dintre ei, Marian Sîrbu zis și Box, a fost cercetat anul trecut într-un alt dosar de șantaj. Ar fi recuperat, alături de alți interlopi, peste 600 de mii de euro de la jucători pe care îi împrumutau cu dobânzi mari și cărora le atribuiau datorii inventate.
Sursa: Pro TV
Etichete: cazino, interlopi, diicot, perchezitii, politia romana, patroni,
Dată publicare:
23-11-2022 18:26