Denunturi pe banda rulanta in dosarul vicepresedintelui ASF. Declaratiile senatoarei Doina Tudor in fata procurorilor

22-02-2016 22:44

In scandalul mita de la Carabulea pentru presedintele Comisiei de supraveghere a asigurarilor, o senatoare face denunturi pe banda rulanta.

In timp ce pe fostul ei coleg din camera superioara a Parlamentului il acuza ca si-ar fi pastrat intreaga mita de 500 de mii de euro, pe sotul ei il acuza de tradare.

Doina Tudor este urmarita penal in aces caz de coruptie, iar plenul Senatului urmeaza sa hotarasca daca ii ridica sau nu imunitatea.

Senatoarea Doina Tudor este acuzata de complicitate la luare de mita. Procurorii anticoruptie sustin ca ar fi intermediat o parte din suma care a ajuns la sotul ei.

Daniel Tudor, fostul presedinte al comisiei de supraveghere a asigurarilor, devenit ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, ar fi primit bani de la proprietarul companiei de asigurari Carpatica, omul de afaceri Ilie Carabulea.

Totul pentru musamalizarea unui control facut la firma de asigurari care se afla intr-o situatie financiara precara. Parlamentarul a ajuns luni la DNA pentru a aduce documente cu care, spune ea, si-ar dovedi nevinovatia.

Doina Tudor, senator, suspect: “O singura declaratie am de facut. Acuzele care mi se aduc sunt intr-o perioada in care culmea nu eram in tara, lucru pentru care am adus dovezi materiale, bilete de avion si pasapoarte cu vize."

Reporter: "Este posibil sa fi gresit domnul senator datele?
Doina Tudor: Nu, este posibil sa fi mintit.
Reporter: Este posibil sa fi retinut dumnealui banii platiti de Carabulea?
Doina Tudor: Cu siguranta."

Reporter: "Gurile bune spun ca v-ati impaca cu domnul Tudor.
Doina Tudor: Nu, niciodata. Dansul este recasatorit.”

Doina Tudor l-a denuntat public si pe fostul secretar general al Senatului, Marian Ovidiu, cel considerat de anchetatori ca fiind al doilea intermediar al mitei pe care ar fi platit-o Ilie Carabulea.

Intre timp, Daniel Tudor a fost plasat in arest la domiciliu.

In cazul senatoarei, procurorii nu pot propune o masura de arestare preventiva inainte ca plenul Senatului sa dea avizul necesar, lucru care s-ar putea intampla saptamana viitoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO