Comoara pe care Romania nu stie cum sa o foloseasca. Ce probleme se ascund in spatele "Paradisului Europei"

×
Codul embed a fost copiat

Emisiunea "Romania, te iubesc" se intoarce. Duminica, incepe un nou sezon cu un material despre Delta Dunarii, Paradisul Europei.

O comoara pe care nu stim cum sa o folosim, ne batem joc de ea si o punem in pericol. Cat de grea este viata in Delta, dar si cati bani sunt la dispozitie acum, pentru acest loc, si nu sunt folositi vom afla duminica seara, de la ora 18.

Asa arata paradisul. Culori multe, de toate felurile, canale intortocheate si lacuri ascunse intre adevarate paduri de stuf, pasari si animale care zburda in voie, o comoara a naturii la care Dunarea lucreaza de cand se stie. In spatele acestor imagini, Delta Dunarii ascunde multe probleme. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum au inteles autoritatile locale sa investeasca banii europeni. La vreo 10 km de Tulcea, pe un deal, a rasarit un sat care ar trebui sa reprezinte satele Deltei. Un milion de euro a costat.

Ferestrele sunt prinse de forma, mobilierul este acelasi in toate casele, iar peretii, cu toate au trecut doar cateva luni de la inaugurare, sunt crapati. Duminica aflati si cum reactioneaza cei care au raspuns de construirea acestui loc. Ca sa nu dea ochii cu noi, primarul Tulcei nu a mai venit la lucru, prefectul ridica din umeri, iar cei care i-au supravegheat pe muncitori in santier fac galagie. Bogdan Mihalca a fost arhitectul sef al primariei Tulcea.

Citește și
printul charles
Printul Charles despre Romania: "E o tragedie sa ridici cladiri din sticla". Interviu cu mostenitorul coroanei britanice
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Ajungem si in Sulina. Si aici s-au investit bani aiurea. In 7 casute de lemn, o toaleta si un podet, Ministerul Dezvoltarii a investit 1 milion si jumatate de euro in 2010. De atunci si pana acum, acest loc nu a fost niodata folosit. Duminica, vedeti si cum se chinuie oamenii locului izolati intre ape. Vali si Stefan pescuiesc de cand se stiu. Peste nu prea mai este, iar autoritatile in loc sa le sara in ajutor le complica viata. Duminica, vorbim si despre transportul pe Dunare.

Cum se vede Delta Dunarii din caiac, dar si cum arata canalele in care barcile cu motor nu au acces, aflati duminica. Pasim atunci, in case traditionale, de poveste, ajungem si la gazde care habar nu au cum sa se poarte cu turistii si aflam de ce sume uriase de bani destinate Deltei nu sunt folosite. Totul, la Romania, te iubesc, duminica, ora 18.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
"Romania e o parte speciala a lumii". De ce printul Charles a devenit cel mai bun turist din tara noastra

UN PRINT IN TRANSILVANIA, partea a II-a. Cum salvezi de la disparitie o intreaga civilizatie? Inveti cat mai multi oameni sa ii iubeasca valorile. Printul Charles incearca sa faca asta in tara noastra, pentru a-i salva civilizatia traditionala.

Printul Charles despre Romania:
Printul Charles despre Romania: "E o tragedie sa ridici cladiri din sticla". Interviu cu mostenitorul coroanei britanice

UN PRINT IN TRANSILVANIA, partea I. Radacinile familiei l-au adus pe Printul Charles in Romania. Surpriza pentru Print a fost sa gaseasca aici un spirit aproape intact al vremurilor cand omul traia autentic, cu masura, in mijlocul si cu ajutorul naturii.

Povesti de succes
Povesti de succes "made in Romania". Ferma acvaponica - investitia intr-un viitor sanatos

Traim in tara tuturor posibilitatilor: o demonstraza o tanara pereche care s-a apucat de agricultura in apa si cu pesti! 

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.