Mesajul lui Tudorel Toader după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția
O delegaţie a Comisiei de la Veneţia soseşte joi la Bucureşti
Toader, după întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia: Discuţiile s-au purtat pe modificările aduse Codurilor penale
"Discuţiile s-au purtat asupra proiectelor de lege pentru modificarea Codului penal, Codului de procedură penală. Sigur, este contribuţia Ministerului Justiţiei privind transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale - deciziile de admitere, deciziile interpretative - şi, de asemenea, pentru consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi confiscare extinsă. După aceea cunoaşteţi că proiectele au fost trimise prin Guvern, au fost trimise la Parlament, Parlamentul le-a mai adăugat şi alte soluţii legislative şi acum au fost adoptate. Proiectele de lege sunt la Curtea Constituţională, care le va dezbate pe data de 17 septembrie'', a spus ministrul, la MJ.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a adăugat că a explicat Comisiei de la Veneţia câteva dintre soluţiile adoptate, iar pe 16 şi 17 octombrie va participa, în calitate de membru titular, la sesiunea plenară a a acestui for.
Programul delegației în România
O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se va afla la Bucureşti joi şi vineri pentru pregătirea unei opinii referitoare la modificările recente aduse Codului penal şi Codului de procedură penală de către Parlament, conform site-ului acestui organism consultativ al Consiliului Europei. Comisia de la Veneția va face publică opinia privind modificarea codurilor pe 19 octombrie. În iulie, Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a cerut ”tuturor părților implicate să aștepte Opinia Comisiei de la Veneția și să o ia în calcul înainte ca orice alt pas să fie făcut pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală".
Opinia a fost solicitată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
Membrii delegaţiei vor avea discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precum şi cu reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului General, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi ai Consiliului Superior al Magistraturii.
Delegaţia va discuta de asemenea cu parlamentari, inclusiv cu membrii Comisiei speciale parlamentare pentru modificarea legilor justiţiei, cu asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile.
Preşedintele Comisiei speciale care a modificat legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat în aprilie că nu are ce să constate Comisia de la Veneţia referitor la legile justiţiei, deoarece nu poate fi peste deciziile CCR.
Sursa: Agerpres/ StirileProTV
Etichete: klaus iohannis, procurori, Parchet, Parlament, tudorel toader, cod penal, florin iordache, Comisia de la Veneția, legile justiției,
Dată publicare:
13-09-2018 07:15