Decizia luată de autoritățile din Brăila, după ce pe autobuze au apărut mesaje pro-referendum

04-10-2018 12:30

referendum

Societatea locală de transport în comun din municipiul Brăila este obligată să dezlipească de pe autobuze reclamele pro-referendum cu însemne naţionale, potrivit deciziei luate miercuri de Biroul Judeţean Electoral Brăila.

Cazul a fost analizat de Biroul Electoral Judeţean Brăila, după ce o femeie a transmis o sesizare privind prezenţa pe autobuzele a unor reclame cu mesaje privind îndemnul de merge la referendum, care conţineau simbolurile naţionale.

Aceasta este a doua decizie similară dată de BEJ Brăila. Prima a fost luată după ce, pe gardul Bisericii Sfinţii Constantin şi Elena din Brăila, a apărut un banner pro-referendum, pe care se aflau culorile drapelului naţional. În plus, preotul bisericii a fost sancţionat cu avertisment.

La rândul lor, reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos susţin într-un comunicat de presă că materialele privind îndemnul pentru participarea la Referendum din acest weekend au scop informativ, nu caracter electoral, iar preoţii susţin această iniţiativă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO