Debitul Dunării la intrarea în ţară va atinge 6.900 mc/s până la finele săptămânii viitoare
Debitul Dunării la intrarea în ţară va atinge 6.900 mc/s până la finele săptămânii viitoare, aproape dublu faţă de media multianuală a lunii octombrie stabilită de hidrologi la 3.850 mc/s, arată prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie.
"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în prima zi a intervalului la valoarea de 7.000 mc/s, relativ staţionar în restul intervalului la această valoare cu uşoară tendinţă de scădere în ultima zi spre valoarea de 6.900 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând în primele zile ale intervalului de prognoză când vor fi în creştere uşoară pe sectorul Gruia - Calafat şi a doua parte a intervalului când pe sectorul Gruia - Olteniţa debitele vor fi relativ staţionare", precizează INHGA.
Alegeri 2024
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
În ultimele 24 de ore, debitul Dunării la intrarea în ţară a fost staţionar, având valoarea de 7.100 mc/s, iar în aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia - Bechet şi Tr. Măgurele - Tulcea şi staţionare la Corabia.
În ceea ce priveşte prognoza pe râurile interioare, hidrologii menţionează că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu precădere din jumătatea de nord a ţării, unde sunt posibile, uşoare creşteri de debite, datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.