De la ce a pornit incendiul din sectorul 1 al Capitalei. Vecinii spun că au văzut acolo oameni ai străzii
Flăcări uriașe au cuprins, luni, un depozit abandonat din sectorul 1 al Capitalei. S-au auzit câteva explozii, spun martorii, iar incendiul ce a urmat s-a văzut din mai multe cartiere.
Traficul a fost blocat aproape o oră pe străzile adiacente, iar oamenii au fost avertizați prin mesaje RO-alert să evite zona, din cauza fumului toxic.
Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar localnicii spun că au zărit de mai multe ori oameni ai străzii în clădire, de-a lungul timpului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alarma s-a dat în jurul orei 19, când acoperișul unei hale dezafectate de pe strada Spicului din sectorul 1, aflată în apropiere de Podul Constanța, a fost cuprins de flăcări uriașe. După ce au auzit mai multe bubuituri si au vazut flăcările, localnicii au sunat la 112.
Martor: ”A luat foc în garaj acolo o hală și un pom, și de acolo s-a extins la încă o hală și tot așa... Vreo trei explozii, patru, nu știu exact, noroc că s-a oprit vântul, ca din cauza scânteilor...scânteile au ajuns până aici, dar s-a oprit vântul și n-au mai venit.”
Fumul dens era vizibil de la cativa kilometri, imagini cu dezastrul fiind surprinse de oameni din mai multe zone ale Capitalei. Un mesaj RO-alert a alertat populatia cu privire la riscului crescut de intoxicare cu fum.
Vecinii spun că in zona depozitelor își mai făceau veacul oameni ai străzii.
Localnic: ”Hala respectivă e abandonată și locuiesc persoane fără adăpost acolo. E un miros de fum chimic, am înțeles că ar fi niste recipiente de vopseluri pe acolo, inflamabile.”
Focul s-a extins rapid pe 800 de metri patrați. La fața locului au fost trimise 15 autospeciale de stingere, una pentru descarcerare, 2 autoscări și un echipaj SMURD.
Sublocotenent Ștefan Eduard - purtător de cuvânt al ISU București: „Era o cladire dezafectată, rețeaua de hidranți nu era funcțională, așa că a trebuit să organizăm alimentarea autospecialeleor în sistem releu, cât și navetă, pentru a susține un volum necesar de apă pentru stingerea incendiului.”
Vâlvătaia a fost stinsă după aproape 3 ore. Nimeni nu a fost rănit, au anunțat autoritățile, care investighează acum cauzele incendiului.