De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului
Nava care s-a scufundat sâmbătă la 50 de kilometri în larg de Sfântu Gheorghe a fost lovită chiar de ambarcațiunea care a ajutat la salvarea echipajului.
Ambarcațiunea respectivă, avariată, a ajuns în Bulgaria, unde a fost demarată o anchetă. Cercetări se fac și la noi, mai ales că trei marinari sirieni nu au fost găsiți.
Nava Mohammed Z mai avea puţin şi ajungea la Sulina, când a fost lovită de nava cargo, Michel, sub pavilion Comore, Africa. Aceasta din urmă transporta ţevi fabricate în Ucraina, plecase din Odessa şi trebuia să ajungă în Varna, Bulgaria.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În dreptul localităţii Sfântu Gheorghe, cele două nave s-au ciocnit. Prima s-a scufundat, iar din 11 marinari, doar 8 au fost salvaţi. După ce i-a scos din apă, echipajul navei din Africa şi-a continuat drumul spre Varna, deşi ambarcaţiunea era vizibil avariată în partea din faţă. Marinarii au fost audiaţi în Bulgaria. Se pare că de vină a fost o eroare de pilotaj.
Valentin Enchev – director Administrația Maritimă Varna: „Am primit informaţia despre acest vas de la Autoritatea Maritimă din România. Urmează să fie făcută o expertiză a navei şi demarăm o anchetă. Căpitanul a confirmat că a fost implicat într-un incident cu o altă navă."
Cosmin Dumitrache – director Autoritatea Navală Română: „Fiind în afara apelor teritoriale, nava nu era obligată să raporteze către autoritățile române acest aspect și se putea deplasa către următorul port de escală, unde are obligația informării evenimentelor pe parcursul voiajului."
Procurorii din Constanța au deschis o anchetă.
Mihaela Mergeane – procuror general Parchetul Curții de Apel Constanța: „Se efectuează cercetări în legătură cu coliziunea dintre două nave, în zona exclusivă economică a României. Se fac cercetări în colaborare cu autoritățile bulgare conform competențelor fiecărei țări."
Între timp, cei trei navigatori sunt în continuare căutați de polițiștii de frontieră și de cei de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omenești pe Mare. Printre marinarii dispăruţi este şi comandantul navei scufundate, un tânăr de 22 de ani."
Cei opt marinari salvați din largul Mării Negre sunt în stare stabilă, iar cel care a fost dus la Spitalul Județean din Constanța cu traumatisme a fost externat.