De ce a ales Darius Vâlcov să se predea la secția de poliție a unui orășel de lângă Napoli. Mizează pe un scenariu cunoscut
Condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru corupție, fugarul Darius Vâlcov a ajuns într-un penitenciar din Napoli. Inițial, fostul ministru al Finanțelor s-a predat la o secție de poliție dintr-o suburbie.
Acum așteaptă să afle dacă va fi sau nu trimis la închisoare, acasă, în România.
Fost ministru de Finanțe, dar și primar al Slatinei, urmăritul internațional Darius Vâlcov a așteptat trei săptămâni de la condamnarea sa definitivă ca să își ia inima-n dinți și avocatul de mână și s-a predat la secția de poliție din Portici-Ercolano, un orășel din regiunea Napoli. Iar alegerea sa ar putea fi deloc întâmplătoare, câtă vreme condamnatul definitiv nu își dorește câtuși de puțin să fie trimis cu forța înapoi în România.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Vestea că Darius Vâlcov a ajuns în custodia poliției din Napoli a ajuns repede în presa italiană, însă motivul pentru care fugarul român a ales tocmai acea secție de poliție rămâne deocamdată un mister.
Surse din poliția italiană susțin că de-acolo Vâlcov ar fi fost trimis la cel mai apropiat penitenciar, unde fugarul așteaptă să afle dacă pe toată durata procedurilor va rămâne închis sau, cum se întâmplă adesea, va fi plasat în arest la domiciliu.
După condamnarea primită la Înalta Curte de Casație și Justiție, care i-a dat 6 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, pe numele lui Darius Vâlcov a fost emis un mandat european de arestare, pe care justiția italiană îl poate pune în aplicare ... sau nu.
Așa cum s-a întâmplat acum câteva săptămâni cu fostul baron de Neamț, Ionel Arsene, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare, pe care Curtea de Apel din Bari a refuzat să îl trimită acasă.
Darius Vâlcov mizează pe un scenariu deja arhicunoscut în ceea ce privește punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele său de autoritățile de la București.
Dacă va avea parte de aceeași înțelegere a judecătorilor din Peninsulă, ca toți ceilalți condamnați definitiv din România, șansele că fostul ministru al Finanțelor să ajungă într-o închisoare de la noi sunt aproape nule.
Pe lângă condamnarea la închisoare, instanța supremă a decis ca lui Vâlcov să i se confiște 6.200.000 de lei, contravaloarea șpăgilor primite de la un om de afaceri. Procurorii DNA i-au pus sub sechestru o mare parte din avere: trei lingouri din aur, în valoare de aproape o jumătate de milion de lei, 172 de tablouri, în valoare de peste 2.500.000 lei, 63.000 de lire de sterline, 290.000 euro, 73.000 de dolari și aproximativ alte două milioane și jumătate de lei.