Dan Voiculescu in instanta. Judecatorii au amanat dosarul ICA, in care procurorii au cerut 5 ani de inchisoare
Curtea de Apel Bucuresti a judecat astazi primul termen din apelul dosarului in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.
In acest dosar, Dan Voiculescu este acuzat de fraudarea privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, o frauda evaluata de procurori la 60 milioane euro. Conform Gandul, avand in vedere prevederile Noului Cod de Procedura Penala, Curtea de Apel Bucuresti este cea care va pronunta sentinta definitiva. Astfel ca, daca apelul lui Dan Voiculescu este respins, el va intra la puscarie. Pentru infractiunea de spalare de bani, el poate fi condamnat la maximum 12 ani de puscarie. Pentru aceasta infractiune, pedeapsa minima prevazuta de lege este de 5 ani de inchisoare cu executare.
Judecatorii au decis sa amane dosarul pentru 8 aprilie 2014.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
In dosarul privatizarii frauduloase a ICA, Gheorghe Mencinicopschi a primit, in 26 septembrie, o pedeapsa de 6 ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de patru ani dupa executarea pedepsei principale. De asemenea, Mencinicopschi nu poate ocupa timp de patru ani dupa executarea pedepsei functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al SC ICA SA.
In aceeasi cauza, Tribunalul Bucuresti a hotarat condamnarea lui Dan Voiculescu la 5 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. Lui Voiculescu i s-a interzis dreptul de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei principale. In cazul sau, instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Ca si in cazul lui Mencinicopschi, tot la 6 ani de inchisoare cu executare au fost condamnati si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop.
Instanta a mai dispus condamnarea la cate 5 ani de inchisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene.
Conform Gandul, in rechizitoriul intocmit de DNA in 2008 se retine ca inculpatul Dan Voiculescu nu a dorit sa faca niciun fel declaratii in fata procurorilor DNA. In rechizitoriu, se consemneaza doar ca Dan Voiculescu a transmis prin avocatul sau, Marian Nazat, ca se considera nevinovat si ca, in opinia sa, este vorba de un dosar politic.
Sursa: Gandul, Mediafax
Etichete: justitie, dan voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi,
Dată publicare:
07-03-2014 10:15