Curtea de Apel a decis ca Irinel Columbeanu NU a facut politie politica inainte de 89


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Luni 09 Septembrie 2013 12:51
Categorie: Stiri actuale

Irinel Columbeanu nu este informatorul cu nume de cod Ivanescu. Curtea de Apel Bucuresti a respins solicitarea Consilului National de Studiere a Arhivelor Securitatii de a-l considera pe omul de afaceri colaborator al fostei Securitati.

Sentinta nu este, insa, definitiva.

"Aratati-ne angajamentul de colaborator, spuneti-ne cine l-a recrutat si de ce a renuntat securitatea la serviciile lui" - astfel a incercat avocatul lui Irinel Columbeanu sa demonstreze ca nu el este cel care a scris 118 note informative semnate cu nume de cod Ivanescu, asa cum sustine CNSAS-ul.

Intre cei pe care omul de afaceri i-ar fi turnat la Securitate sunt creatoarea de moda Doina Levinta si omul de afaceri Puiu Popoviciu, ginerele liderului comunist de atunci, Ion Dinca.

Avocata lui Irinel Columbeanu a vorbit despre suspiciunea ca miliardarul ar fi fost racolat de securitate in 1980 ca sa poata pleca din tara. La vremea aceea, Irinel Columbeanu care era fiul secretarului general al guvernului comunist, era membru de partid, student la politehnica si ghid turistic la BTT.

Ar fi turnat nu doar romani, ci si straini care erau ostili regimului totalitar condus de Nicolae Ceausescu.

VIDEO PROTVPLUS.RO