Nelu Ploieşteanu a fost internat în stare gravă la spital cu Covid-19

Dată publicare: 18-03-2021 16:58
Dată actualizare: 18-03-2021 17:25


Nelu Ploieșteanu, cunoscutul interpret de muzică lăutărească, este în stare gravă la spitalul de Urgență din Capitală. Cântărețul de 71 de ani a fost diagnosticat cu COVID-19.

Surse oficiale au confirmat pentru Știrile Pro TV că muzicianul se află în prezent într-o secție de terapie intensivă. 

Artistul, în vârstă de 71 de ani, cântă muzică lăutărească de la vârsta de 18 ani, când a început să cânte în satul natal.

Apropiații spun că, inițial, artistul a cerut să fie lăsat acasă - ceea ce s-a și întâmplat. A revenit la spital, în stare și mai gravă.

Nicu Teisanu, interpret de muzica lăutărească: „Știu că acum câteva zile era în spital și a cerut să se externeze pe semnătură. Apoi i-a fost rău și s-a întors la spital.”

Surse medicale de la Floreasca spun că starea lui Nelu Ploieșteanu, care are 71 de ani, este gravă, dar stabilă. Lăutarul a mai fost internat în 2013, cu probleme respiratorii severe.

Nicu Teisanu, interpret de muzica lăutărească: „Ne-au zis că nu e bine deloc. Știu că în ultima perioadă cânta în Slănic Moldova. Când am vorbit cu el se temea de pandemie.”

Îndrăgitul cântăreț a avut probleme cu plămânii și în 2013, când a fost internat în spitalul Floreasca în urma unor probleme respiratorii.

Prietenii lui au spus atunci că ar fi făcut pneumonie. Nelu Ploieșteanu a sărbătorit în 2013 alături de Ioni și Ioane din lumea artistică, apoi, de la bal a ajuns direct la spital.

Plămânul este un organ cheie în infecția cu SARS COV-2, iar infecția tractului respirator inferior este una dintre cele mai comune manifestări ale bolii Covid-19.

Artistul este cunoscut pentru o carieră întinsă pe o jumătate de secol. A scos 18 albume și...a cântat la mii de petreceri. Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO