Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Anunțul făcut de ANM

zapada, ninsoare
Agerpres

Prognoza meteo 7- 20 decembrie. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această săptămână, în majoritatea regiunilor ţării.

 

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată în perioada 9 - 15 decembrie, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru 7 - 20 decembrie 2020.

Banat
 

În Banat, vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar media temperaturilor maxime va fi de 8 - 10 grade Celsius. Apoi, va avea loc o răcire treptată, care va determina, în intervalul 16 - 20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă, concretizat printr-o medie regională a valorilor diurne de 4 - 5 grade.

Media temperaturilor nocturne va fi pozitivă până spre 17 decembrie şi se va situa, în general, între 2 şi 4 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media minimelor termice va scădea sub limita de îngheţ şi va fi de aproximativ minus 1 - minus 2 grade grade Celsius.

Citește și
zapada, ninsoare
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni şi abia spre finalul intervalului va fi în scădere.

Crișana
 

În Crişana, în prima jumătate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin uşoare variaţii de la o zi la alta, însă temperaturile maxime se vor menţine peste cele normale pentru această perioadă şi se vor situa, în medie, între 6 şi 10 grade grade Celsius.

În a doua săptămână, maximele diurne vor fi în scădere, spre medii de 4 - 5 grade în ultimele zile, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei.

Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 1 şi 4 grade, cu o tendinţă de scădere, spre minus 2 grade, către finalul celei de-a doua săptămâni.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată, cu precădere pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

Transilvania
 

În zona Transilvania, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 4 grade şi a celor minime de minus 3 - minus 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade, în intervalul 10 - 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 2 - 3 grade Celsius.

Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi normal pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 2 grade şi ale celor minime nocturne de minus 5 - minus 3 grade grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 - 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

Maramureș
 

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea variaţii de la o zi la alta, iar media lor regională se va încadra între 6 şi 9 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Apoi, regimul termic va marca o scădere, iar media maximelor în intervalul 17 - 20 decembrie va fi de 3 - 4 grade Celsius, apropiată de norma perioadei.

Temperaturile nocturne vor fi negative în primele şi ultimele nopţi ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori medii în jurul a minus 3 - minus 2 grade, iar între 10 şi 15 decembrie vor fi predominant pozitive şi se vor situa în jurul a 2 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 - 15 decembrie, iar pe 10 şi 11 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

Moldova
 

Pentru zona Moldovei, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de minus 1 - 0 grade şi a celor minime de minus 3 - minus 2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade în intervalul 10 - 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3 - 5 grade Celsius.

Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale celor minime de minus 3 - minus un grad.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 - 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Dobrogea
 

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 5 - 6 grade Celsius şi a minimelor de 1 - 2 grade Celsius.

Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, media maximelor va atinge 12 - 13 grade în intervalul 10 - 13 decembrie, iar cea a minimelor va oscila între 6 şi 9 grade.

În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 4 grade şi ale minimelor de 0 - 2 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 15 decembrie, iar în jurul datelor de 8 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Muntenia

 

În Muntenia, la începutul primei săptămâni, valorile termice maxime se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, în medie, de minus 1 - un grad Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 10 - 11 grade Celsius în intervalul 10 - 13 decembrie, iar cele minime vor avea o valoare medie de 3 - 7 grade Celsius.

Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 4 - 5 grade Celsius şi ale minimelor de minus 2 - 0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Oltenia
 

În zona Olteniei, în primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 3 - 4 grade Celsius şi a minimelor de 0 - 2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 8 - 9 grade în intervalul 10 - 14 decembrie, iar cea a minimelor va fi de 3 - 4 grade Celsius.

În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3 - 4 grade Celsius şi ale minimelor de minus 2 - 0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima zi din interval şi în perioada 9 - 14 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai
însemnate.

La munte
 

La munte, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor creşte uşor spre medii de 2 - 3 grade, ce se vor menţine până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de minus 2 grade Celsius.

Minimele termice vor fi în creştere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de minus 2 grade, ce se vor menţine până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de minus 7 - minus 6 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 - 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Prognoza meteo 8 decembrie. Zonele în care va ninge viscolit
Prognoza meteo 8 decembrie. Zonele în care va ninge viscolit

Prognoza meteo 8 decembrie. Ziua de marți ne aduce vreme mai bună în zona intracarpatică, precipitații în sudul și estul țării și un vânt intens în ținuturile sudice și la munte.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor

Vin vești de la meteorologi și nu sunt foarte optimiste.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie. ANM anunță temperaturi neobișnuite în weekend-ul următor
Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie. ANM anunță temperaturi neobișnuite în weekend-ul următor

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, specialiștii anunțând o vreme schimbătoare până pe data de 13 decembrie.

Vremea azi, 30 noiembrie. Vreme rece în toată țara, ninsori în sud și sud-est
Vremea azi, 30 noiembrie. Vreme rece în toată țara, ninsori în sud și sud-est

Luni ninge în sud şi în sud-est, zone în care se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea, vântul viscoleşte ninsoarea, iar maximele se încadrează între 0 şi 7 grade Celsius.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.