Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie. ANM anunță temperaturi neobișnuite în weekend-ul următor

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie
Meteo Romania

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, specialiștii anunțând o vreme schimbătoare până pe data de 13 decembrie.

Potrivit prognozei ANM, valorile termice se vor menţine uşor sub cele normale în primele zile din decembrie, ulterior vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor ţării, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 4 decembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Banat

 

În Banat, până în data de 2 decembrie, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade Celsius. Apoi, până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12 - 13 grade.

În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7 - 8 grade Celsius. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei şi va fi de minus 5 - minus 4 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creştere spre medii de 6 - 7 grade Celsius, valori cu mult mai mari faţă de norme. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade.

Citește și
iarna ninsoare ger
Vremea azi, 30 noiembrie. Vreme rece în toată țara, ninsori în sud și sud-est
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Crișana

 

În Crişana, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13 -14 grade.

În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7 - 8 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa mult sub norma perioadei şi va fi de minus 7 - minus 6 grade Celsius.

Apoi, până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 5 grade, valori mai mari faţă de cele normale. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 decembrie şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Transilvania

 

În zona Transilvaniei, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1 - 2 grade Celsius. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor creşte semnificativ, iar media acestora va fi de 9 - 10 grade.

În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5 - 6 grade Celsius. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 9 - minus 8 grade Celsius. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a minus un grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 şi 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Maramureș

 

În Maramureş, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade Celsius. Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creştere semnificativă, iar media acestora va fi de 11 - 12 grade Celsius.

În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6 - 7 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 9 - minus 8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. În a doua săptămână din interval, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie. În a doua săptămână se menţine probabilitatea de precipitaţii, cu precădere în zilele de 7 şi 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Moldova

 

Zona Moldovei este caracterizată până în data de 3 decembrie cu valori termice diurne în jurul a 2 grade Celsius. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creştere, iar media acestora va fi de 8 - 9 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 4 - 5 grade Celsius. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 5 grade. Până spre sfârşitul primei săptămâni, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei.

În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la medii în jurul a 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după data de 4 decembrie, dar mai ales în zilele de 7 şi 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Dobrogea

 

În Dobrogea, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2 - 3 grade Celsius, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creştere spre medii în jurul a 13 grade. Treptat, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 2 grade Celsius. Până spre sfârşitul primei săptămâni, minimele vor fi în creştere, iar media acestora va fi de 7 - 8 grade, valori peste normele perioadei.

În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 4 grade.Vor fi precipitaţii la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creştere după data de 7 decembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Muntenia

 

În Muntenia, vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de minus 5 - minus 3 grade Celsius, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor fi în creştere spre medii de 11 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade. Valorile nocturne vor creşte până la sfârşitul primei săptămâni când media acestora va fi în jurul a 5 grade.

În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade Celsius. Vor fi precipitaţii la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creştere după data de 4 decembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie în Oltenia

 

În zona Olteniei, vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2 - 3 grade, iar a minimelor de minus 5 - minus 4 grade Celsius, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creştere spre medii de 10 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade. Valorile nocturne vor creşte până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade.

În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va ridicată după data de 4 decembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie la munte

 

La munte, până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creştere de la minus 5 grade, spre 4 - 5 grade Celsius. Apoi, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1 - 2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creştere de la minus 10 la 0 grade.

În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a minus 4 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după data de 4 decembrie.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona de litoral din judeţele Constanţa şi Tulcea
Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona de litoral din judeţele Constanţa şi Tulcea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona de litoral din judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă până la ora 13:30.

Vremea azi, 30 noiembrie. Vreme rece în toată țara, ninsori în sud și sud-est
Vremea azi, 30 noiembrie. Vreme rece în toată țara, ninsori în sud și sud-est

Luni ninge în sud şi în sud-est, zone în care se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea, vântul viscoleşte ninsoarea, iar maximele se încadrează între 0 şi 7 grade Celsius.

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.