Cum va fi vremea in ultimele doua saptamani de vara. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a tarii

Vremea

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 19 august - 1 septembrie, in fiecare regiune a tarii.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT - Primele doua zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai calda decat ar fi normal in acesta perioada, local caniculara in zona de campie a regiunii, iar mediile temperaturilor maxime vor fi de aproximativ 34 de grade Celsius.

Apoi valorile termice vor marca o scadere, in medie, cu 4 grade Celsius, apropiindu-se de normele climatologice ale ultimei decade a lunii august. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza regimul termic va fi stationar, la medii in jurul a 30 de grade, iar spre sfarsitul lunii exista tendinta ca valorile diurne sa mai scada, in medie, cu 2 grade.

Minimele termice vor scadea usor si treptat pe tot parcursul intervalului de prognoza, de la medii de 17...18 grade spre 14....15 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata creste dupa 21 august, insa acestea vor fi in general slabe cantitativ si pe arii relativ restranse, exceptand ziua de 27 august, cand se pot semnala pe arii mai extinse.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

CRISANA -  Maximele termice vor marca o scadere de la valori medii situate in jurul a 33 de grade in primele primele doua zile, la aproximativ 30 de grade Celsius pe 21 august. Pana la sfarsitul lunii, temperaturile diurne vor scadea usor si treptat, in medie cu 3 grade. Temperaturile minime vor marca o scadere usoara de-a lungul celor doua saptamani de prognoza incadrandu-se in medie intre 17 grade, in primele zile si 14 grade, in jurul datei de 1 septembrie.

Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala incepand din data de 21 august pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar pe arii mai extinse si, posibil, mai importante cantitativ vor fi in ziua de 27 august.

TRANSILVANIA  -  Atat regimul termic mediu diurn, cat si cel nocturn, vor avea o tendinta de scadere usoara si treptata pe tot parcursul intevalului de prognoza. Astfel, temperaturile maxime, de aproximativ 30 de grade Celsius in primele doua zile, vor ajunge pana la medii de 24...25 de grade, in perioada 30 august – 1 septembrie.

Minimele termice se vor incadra intre 14 grade, in noptile de 19 si 20 august si 11 grade Celsius, in jurul datei de 1 septembrie. Ploile vor fi prezente aproape zilnic dupa 22 august, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ si pe arii mai extinse va fi mai mare in ziua de 27 august si, din nou, intre 30 august si 1 septembrie.

MARAMURES -  Temperaturile maxime vor scadea usor dupa primele doua zile si vor ajunge in ziua de 23 august la o medie de aproximativ 28 de grade Celsius, dupa care se vor mentine in jurul acestei valori pana in data de 26 august. Va urma o noua scadere, care va aduce valorile diurne pana la medii de 25...26 de grade Celsius in perioada 29 august – 1 septembrie.

Minimele termice vor avea aceeasi tendinta de scadere, cu aproximativ 3 grade, pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, pornind de la valori in jurul a 15 grade Celsius in primele trei zile. Ploile de scurta durata isi vor face aparitia incepand cu data de 21 august, dar pe arii mai extinse si, posibil, mai importante cantitativ, vor fi in zilele de 25, 27 si 30 august.

MOLDOVA - Maximele termice vor marca o scadere treptata, de la valori medii in jurul a 30 de grade Celsius in primele zile, pana spre 26 de grade Celsius, la sfarsitul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza.

Valorile termice nocturne se vor mentine relativ stationare in jurul unei medii de 16 grade Celsius in prima saptamana, apoi vor marca o scadere cu aproximativ 2 grade. Ploi de scurta durata, slabe cantitativ, vor fi prezente sporadic, mai ales in a doua jumatate a perioadei de prognoza.

DOBROGEA - Pana pe 27 august temperaturile maxime se vor situa in jurul unei valori medii de 30 de grade Celsius, apoi vor scadea usor, spre 27 de grade Celsius la sfarsitul intervalului de prognoza.

Minimele termice vor avea o evolutie similara, respectiv stationare in jurul unei medii de 19 grade Celsius si in scadere treptata, incepand cu data de 28 august, pana la 17 grade Celsius pe 1 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa pe toata durata intervalului de prognoza.

MUNTENIA -  Vremea va ramane calduroasa pana spre 27 august, temperaturile maxime mentinandu-se in aceasta perioada in jurul unei medii de 32 de grade Celsius.

Apoi, valorile termice vor scadea usor si treptat, atingand valori normale climatologic pentru sfarsitul lunii august, de aproximativ 28 de grade Celsius, in ultimele zile ale intervalului de prognoza. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative in cele doua saptamani de prognoza, urmand a se situa, in medie, intre 17 si 14 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi redusa in prima saptamana, dar va creste in jurul datei de 27 august, cand ploi slabe, de scurta durata, isi vor face aparitia pe arii restranse.

OLTENIA -  Temperaturile maxime, ce se vor situa in jurul unei medii de 32 de grade Celsius in primele doua zile ale saptamanii, vor marca o scadere spre 30 de grade Celsius in data de 22 august, valoare in jurul careia se vor mentine pana in ziua de 27 august.

Ulterior, acestea vor mai scadea putin pana in ultimele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra, la nivelul regiunii, 28 de grade Celsius, in medie.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade in primele nopti, pentru ca pana la sfarsitul lunii august sa scada, in medie, cu 2 grade Celsius. Ploi izolate, de scurta durata si slabe cantitativ, se vor semnala cel mai probabil dupa data de 23 august, exceptand ziua de 27 august, cand acestea isi vor face aparitia pe arii ceva mai extinse.

LA MUNTE - Temperaturile diurne se vor situa, in primele doua zile, in jurul unei medii de 21 de grade, apoi vor scadea usor spre 18 grade Celsius, valoare la care se vor mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Temperaturile minime vor avea o tendinta de scadere, de la medii de 12 grade, in primele nopti, spre aproximativ 9 grade, la sfarsitul lunii august. Probabilitatea de aparitie a averselor, insotite de descarcari electrice, va creste dupa data de 21 august si se va mentine pana la sfarsitul intervalului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vânt în cea mai mare parte din România. Cum va fi vremea în Bucureşti | HARTĂ
Vânt în cea mai mare parte din România. Cum va fi vremea în Bucureşti | HARTĂ

Meteorologii anunţă că, vineri, va fi vânt în cea mai mare parte a ţării, cu intensificări în Moldova, în estul şi sud-estul Transilvaniei.

 

Cum va fi vremea în luna aprilie. Sunt așteptate precipitaţii în România, în intervalul 8 - 22 aprilie
Cum va fi vremea în luna aprilie. Sunt așteptate precipitaţii în România, în intervalul 8 - 22 aprilie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pe tot parcursul lunii aprilie, conform prognozei anunţate, vineri, de meteorologi. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în întreaga ţară, în intervalul 8 - 22 aprilie.

 

Vremea azi, 29 martie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile sunt specifice lunii mai
Vremea azi, 29 martie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile sunt specifice lunii mai

Se încălzește în toată țara. Avem soare, vreme bună și poate câțiva stropi de ploaie dimineața, în nord și în zonele de munte.  

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.