Cum s-au adaptat saloanele de înfrumusețare și frizeriile pe timp de pandemie
După o lungă așteptare și transformări radicale de imagine, foarte mulți oameni numără orele până când se vor deschide saloanele de înfrumusețare sau frizeriile.
Cu reguli sanitare stricte și proceduri clare pentru a evita aglomerația, patronii speră să își recupereze o parte din pierderile ultimelor săptămâni.
Astfel, mulți sunt dispuși să lucreze și noaptea. Atenție însă, spălatul părului înainte de tuns ori purtarea măștilor inclusiv la epilat vor fi obligatorii. Iar cine întârzie la programare riscă să nu mai fie primit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unele femei au trecut prin adevărate drame în lunile de izolare, iar situația s-a complicat săptămână după săptămână, mai ales dacă au încercat să se tundă sau să se vopeseasca singure.
Așa că e de înțeles de ce înainte de marea deschidere, a fost mobilizare generală în saloane.
Rodica Cernea, administrator, proprietar de salon: ''Masa de epilat va fi protejată cu manta de unică folosință la fel și scaunul cu husă care vor fi schimbate, deci nici hainele nu vor atinge''.
În acest salon există o procedură chiar și pentru gesturile de curtoazie, hainele doamnelor și a domnilor nu vor fi mai foarte primite de angajații salonului ci fiecare client își va așeza propria haină într-o astfel de husă închisă etanș. Iar dacă până acum clienții așteptau să primească un ceai ori o cafea în timp ce erau la vopsit ori machiaj, ei bine pentru a se reduce cât mai mult contactul fizic va exista secțiunea de autoservire.
Nimeni nu va petrece mai mult de două ore și jumătate la tratamente.
Sorin Stratulat, Hair Stylist: ''Top 3 servicii sunt vopsitul de rădăcină care acum e atâta cred, nu mai are 3 cm, apoi manichiură pedichiură și epilat. Deasemenea, nu se mai pot face servicii simultan: nu te mai poți coafa în timp ce îți faci manichiura'.
Și programul a fost modificat.
Sorin Stratulat: ''Văzând avântul reprogramărilor am rămas un pic blocați. Și am zis că ce ar fi să lucrăm și schimbul trei, așa că sâmbătă noapte vom acoperi 24 de ore de servicii''.
Acest sunet al telefoanelor care acum se aude și în miez de noapte sau sunetul caselor de marcat, sunt zgomotele mult așteptate după două luni de liniște și frământări. Patronii au făcut un calcul simplu și încearcă acum să recupereze timp dar și bani, așa că au decis să lucreze și noaptea, cot la cot cu angajații în ture interminabile. Nimeni, nici în cele mai încărcate perioade ale anului nu a luat în calcul faptul că ușile saloanelor pot fi deschise non stop, însă este un efort necesar. Și e bine de știut că și clienții au fost încântați la ideea de a veni dimineață la 3 pentru o manichiură ori o tunsoare.
Fiecare salon și-a făcut propriile reguli, în plus față de cele obligatorii. De pildă, aici clienții așteaptă în curte până la ora programării și nu vor fi tunși înainte de a fi spălați.
Inclusiv angajatele din saloanele de masaj vor purta viziere și nu vor depăși 40 de minute.
Sursa: iStock, Pro TV
Etichete: coronavirus, pandemie, frizerie, reguli de siguranta,
Dată publicare:
14-05-2020 18:33