Cum respectă turiștii de pe litoral măsurile de restricție. ”Au fumat și băut până a pornit alarma de incendiu”

Ultima actualizare: 07-08-2020 10:31
masca litoral

Turiștii de pe litoral nu se împacă deloc cu restricțiile autorităților și recurg la gesturi reprobabile. Nemulțumiți de faptul că terasele se închid la ora 23, oaspeții unui hotel de lux au băut și au fumat în cameră până a pornit alarma de incendiu.

 

Hotelierii din Mamaia au povestit pentru Funky Travel episoade incredibile: ”balamuc” pe balcon până la 4 dimineața cu sacoșe de vin cumpărat de la non stop sau petreceri în cameră, unde turiștii au băut și au fumat până a pornit alarma de incendiu.

„A fost balamuc. Au venit pe rând câte 4 și s-au așezat la mese pe terasa închisă de lângă piscină. Ospatarii închideau pe acolo și făceau curat, iar acești turiști cereau pahare și gheață. Aveau sacoși cu sticle de vin cumpărate de la non stopul de lângă. Le-am explicat frumos că nu le dăm nimic și că nu pot sta acolo. Băieții au ”înțeles”, mai ales când le-am spus că vine poliția și le dă amendă și ce crezi: s-au mutat pe balconul camerei unde au băut până la 4 dimineața și au deranjat și ceilalți clienți care voiau să se odihnească. Mâine, probabil ne dau review nasol pe booking sau pe TripAdvisor că avem servicii de rahat pentru că nu le dăm gheață și pahare pentru vin”, a povestit managerul unui hotel de 4 stele din Mamaia.

 

”Le-am zis să-i ridice de la masă cu mâncarea neterminată”

 

La fel s-a întâmplat la un alt hotel de lux: „Voiau să comande 10 sticle de vin înainte de închidere și să rămână singuri pe terasă. Nu i-am lăsat și s-au mutat în cameră! S-au apucat de fumat și băut și a pornit alarma de incendiu”.

Situații neplăcute apar și cu turiștii pe care îi prinde ora de închidere a teraselor în timp ce mănâncă. Aceștia nu pot fi amendați pentru că nu termină de mâncat, în schimb proprietarii teraselor, da.

”Patrula mă amenința pe mine cu amenda, dar am explodat și le-am zis să-i ridice ei de la masă cu mâncarea neterminată. Nu au făcut-o! Dar au venit din nou în control pe la 23.15, dar tinerii nu mai erau pentru că oricum s-au enervat cu toată situația”, spune patronul unei terase.

 

”Avem un istoric de a nu respecta regulile”

 

Sursa citată susține că ”Inspectoratul Județean de Poliție Constanța confirmă că niciun turist nu a fost amendat până la această oră pentru nerespectarea programului de stat la terasă pentru că nu există nici măcar posibilitatea de a da o astfel de sancțiune. În schimb, agentul economic riscă până la 5000 de lei”.

Acest tip de comportament este explicat de psihologi prin aceea că ”suntem o nație care merge pe premisa “merge și așa”, avem în spate acest istoric de a nu respecta regulile pentru că sunt impuse și pentru că mereu am găsit o modalitate de a le încălca”.

”Coerciția nu este o soluție pentru a face românii să respecte reguli. Oamenii găsesc mereu calea de a ocoli o regulă, ceea ce se întâmplă și acum, de când toate terasele se închid la orele 23:00”, a explicat psihologul Elena Stambuli.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO