Cum au reușit doi arabi și o româncă să fure mașini de lux din mai multe țări și să le aducă în România
Doi arabi și o româncă ar fi pus la cale o înșelătorie complexă cu mașini de lux aduse din Uniunea Europeană.
Autoturismele erau înmatriculate și vândute în București, și abia după aceea ar fi fost declarate furate de către proprietarii inițiali. Anchetatorii au dovezi, până acum, că indivizii au procedat așa cu cinci vehicule, care valorează în total aproape jumătate de milion de euro.
Proprietarii de mașini au fost contactați de indivizii care le-au propus o afacere: le cumpărau mașina la un preț mic și apoi îi anunțau când să o declare furată. În acest fel, deținătorul câștiga de două ori. O dată la vânzarea neoficială și apoi de la societatea de asigurări, care îl despăgubește pentru autoturismul dispărut. Unii au fost de acord.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mașinile, modele scumpe, au fost aduse în România din Italia și Germania. Aici, escrocii, cetățeni arabi, au inițiat următoarea fază a fraudei.
Pentru bolizii de lux, spune poliția, au fost întocmite acte false de proveniență cu ajutorul cărora suspecții le-au dus la RAR. Aici au fost verificate și, cum nu figurau furate, au primit aviz. Mașinile au fost apoi, înmatriculate.
Cu toate documentele în regulă, autoturismele au fost scoase la vânzare, la prețul pieței. Două autoturisme și-au găsit cumpărători de bună credință. Aceștia au plătit fiecare peste 50.000 de euro pentru ele.
În acest timp, proprietarii inițiali, cei din Italia și Germania, au fost anunțați de escroci că pot anunța la poliție că mașinile le-au fost furate. Oamenii primeau mai apoi despăgubiri de la societățile de asigurări cu care aveau contracte.
Simona Anghel, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București: „Fac obiectul unor alerte de furt implementate de către autoritățile judiciare din Italia”.
Așa a fost alertată Poliția Română, care a deschis o anchetă în cooperare cu autoritățile din cele două țări ale Uniunii Europene, și a găsit mașinile. Alte trei vehicule, cu o valoare de piață de aproximativ 300.000 de euro, pe care suspecții nu apucaseră să le vândă, au fost confiscate.
Cei trei suspecți, doi bărbați și o femeie, sunt acuzați de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Judecătorii au decis că pot fi cercetați în libertate, doi dintre ei sub control judiciar.