Cum ar fi să ai o conversație cu tine însuți, când erai copil. Un experiment terapeutic cu ajutorul inteligenței artificiale
Dacă ai avea o discuție, virtuală, evident, cu un AI care și-ar baza răspunsurile pe informațiile pe care i le dai despre tine, când erai copil, ce ai întreba? Cum ai răspunde? Experimentul lui Michelle Huang s-a dovedit terapeutic.
La finalul anului trecut, Michelle Huang, artistă cu experiență în programare a folosit de Open AI, varianta GPT 3, într-un experiment inedit: i-a furnizat poze și jurnalele ei de când era copil pentru a-i imita discursul de atunci. Rezultatul a fost neașteptat de terapeutic, după cum a recunoscut Huang, scrie Metaroids.
"Unele interacțiuni au ieșit cu mult în evidență. Una dintre ele a fost atunci când i-am spus că este iubită, că cineva are grijă de ea și că este în siguranță - cuvinte pe care, când eram copil, mi-am dorit atât de mult să le aud. M-am simțit de parcă m-aș fi întins până în trecut și mi-aș fi dat o mare și caldă îmbrățișare, cu efecte pe care le-am simțit acum, în acest moment", a povestit Huang pe contul ei de Twitter.
Pentru a construi acest "avatar" al ei de când era copil, Michelle a furnizat platformei de inteligență artificială mare parte din jurnalele pe care le-a ținut, încă de la o vârstă foarte fragedă, timp de peste un deceniu.
Știrile ProTV a prezentat, în cadrul ILikeIT, o parte dintre funcțiile Open AI.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: platforma online, inteligenta artificiala,
Dată publicare:
04-01-2023 15:48