Bogdan Olteanu a fost audiat la DNA: "Pentru mine, ceea ce era sa se intample, s-a intamplat"
Cu o zi inainte sa afle daca se va intoarce dupa gratii, fostul vice-guvernator al BNR a fost confruntat cu denuntatorul, care il acuza ca i-ar fi dat doua milioane de euro spaga.
Banii ar fi provenit din conturile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si erau rasplata pentru politician, care trebuia sa-l convinga pe Calin Popescu Tariceanu sa-l numeasca pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii.
Dupa cinci ore de ancheta, Bogdan Olteanu a parasit sediul DNA, cu gandul ca intr-o buna zi va dovedi ca este nevinovat.Olteanu a spus ca isi doreste foarte mult ca instanta suprema sa decida, joi, cercetarea lui in libertate.
“Imi pledez nevinovatia. Pentru mine, ceea ce era sa se intample, s-a intamplat. De acum incolo ramane sa imi gasesc dreptatea. Lucrurile vor merge inainte conform procedurilor. Nu pot discuta probele din dosar. Acestea sunt singurele lucruri pe care le pot declara. Eu am pierdut ce aveam de pierdut”, a spus Bogdan Olteanu, dupa ce a fost audiat timp de cinci ore la Directia Nationala Anticoruptie.
Bogdan Olteanu a mai spus ca spera ca joi, dupa judecarea contestatiei sale, instanta suprema sa retraga masura arestului la domiciliu si sa fie lasat liber.
“Eu mi-as dori din toata inima sa fiu liber”, a precizat Olteanu.
Fostul ministru al Mediului Attila Korodi a fost audiat la DNA, miercuri, in dosarul lui Bogdan Olteanu, el declarand ca a fost surprins cand a auzit ca “s-au platit acele sume de bani” pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.
Deputatul Attila Korodi a spus, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, ca a dat explicatii in fata anchetatorilor, in conditiile in care numirea guvernatorului Deltei Dunarii era atributul ministrului Mediului, functie pe care el o detinea in 2008, cand a fost numit Liviu Mihaiu.
Attila Korodi preciza, dupa ce Bogdan Olteanu a fost pus sub acuzare, ca propunerea ca Liviu Mihaiu sa fie numit in functia de guvernator al Deltei Dunarii a venit, in 2008, din partea PNL, iar el, ca ministru al Mediului in acea perioada, a considerat ca este o propunere corecta, pe care poate sa o inainteze premierului.
In prezent, Olteanu se afla in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile in acest dosar. El este acuzat de DNA ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.
Chiar inainte ca soarta lui Bogdan Olteanu sa fie decisa de Instanta Suprema, fostul sef al INSOMAR si colegii acestuia au dezvaluit cum ar fi ajuns politicianul deputat, fara sa plateasca serviciile de consultanta.
Mai multi sociologi au depus marturie impotriva lui Olteanu, afirma surse apropiate anchetei, citate de corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta. Sociologii de la INSOMAR ar fi povestit cum l-au ajutat pe Olteanu sa ajunga in Parlament dandu-i consultanta politica, in 2008. Ei i-ar fi desenat inclusiv colegiul si pozitia pe care sa candideze, Olteanu reusind sa intre in Parlament de pe locul 3. Olteanu nu a platit insa niciun leu pentru serviciile care au insumat aproximativ 30.000 de euro.
Joi se judeca contestatia procurorilor DNA la masura de arest la domiciliu primita de Olteanu.
Sursa: Pro TV
Etichete: BNR, dna, bogdan olteanu, liviu mihaiu, attila korodi,
Dată publicare:
10-08-2016 09:35