Bogdan Olteanu si-a depus demisia din functia de guvernator al BNR. Vasile Blaga: Postul acesta li se cuvine liberalilor

bogdan olteanu

Bogdan Olteanu si-a depus luni demis din functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a fost trimisa la Parlament, institutia care trebuis sa inregistreze demisia, au declarat surse oficiale, pentru News.ro.

Demisia a fost transmisa catre BNR, care a trimis documentul catre Parlament, institutia cu atributii in acest sens, "Parlamentul este institutia care numeste consiliul de administratie al BNR, deci logic si demisiile se depun tot acolo", a declarat o sursa avizata.

Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR din 2009 si aflat la al doilea mandat, a fost retinut in noaptea de joi spre vineri de catre procurorii DNA, iar ulterior instanta a decis plasarea sa in arest la domiciliu. Olteanu, care ocupa a treia treapta in ierarhia BNR - dupa guvernatorul Mugur Isarescu si primviceguvernatorul Florin Georgescu, este primul inalt oficial al bancii centrale aflat intr-o asemenea situatie.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat vineri, dupa judecarea cererii de arestare preventiva a viceguvernatorului BNR, ca acesta isi va da luni demisia din functia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile si cinstite care lucreaza la BNR si pentru ca imaginea institutiei “nu merita tarata in aceasta poveste”. Bogdan Olteanu este acuzat de DNA ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Copresedintele PNL Vasile Blaga: "Liberalilor li se cuvine nominalizarea pentru acest post"

Citește și
basescu - ponta
Scandalul Bogdan Olteanu. Basescu lauda DNA-ul, iar Ponta ataca PNL-ul: "In 2008, Alinuta isi bea cafeluta cu inculpatul"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, ca, in urma demisiei lui Bogdan Olteanu, Consiliul de Administratie al BNR poate functiona, pana in septembrie, cand se reuneste Parlamentul.

”Nu depinde doar de noi, de PNL, sa convocam Parlamentul. Daca conducerile celor doua Camere vor ajunge la aceasta concluzie, noi vom raspunde pozitiv, dar poate functiona pana la 1 septembrie si cu un om in minus, CA al BNR”, a mai aratat Blaga, conform Agerpres.

Copresedintele PNL i-a raspuns si lui Victor Ponta, care afirmase, pe Facebook, ca decizia prelungirii mandatului lui Bogdan Olteanu, in 2014, s-a luat la insistenta Alinei Gorghiu, Blaga precizand ca nu o face din solidaritate pentru Alina Gorghiu, ci si pentru a respecta adevarul.

”Atunci cand am decis in Biroul Politic si apoi in grupurile parlamentare sa continuam mandatul lui Bogdan Olteanu, colega mea nu facea parte din conducerea partidului. Era, sigur, in grupul parlamentar, si asta basta. Sa arunci cu noroi, intr-o zona sau alta, nu cred ca este elegant, mai ales din partea unui politician cu pretentiile domnului Ponta si experienta sa”, a afirmat Blaga.

Intrebat daca PNL va revendica acest post, Vasile Blaga a tinut sa precizeze ca ”liberalilor li se cuvine nominalizarea pentru acest post in cadrul conducerii BNR”.

Exista un algoritm parlamentar care a functionat intotdeauna si s-a respectat intotdeauna. Nu vad de ce nu s-ar respecta si acum”, a aratat Blaga, adaugand ca nu discuta de nume, in acest moment.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Bogdan Olteanu, intampinat de fosta sotie la iesirea din arest.
Bogdan Olteanu, intampinat de fosta sotie la iesirea din arest. "Doresc sa obtin achitarea cat mai rapid"

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost eliberat vineri noaptea din arestul Politiei Capitalei, prilej cu care a declarat ca este un moment greu si o perioada foarte trista pentru el.

Scandalul Bogdan Olteanu. Basescu lauda DNA-ul, iar Ponta ataca PNL-ul:
Scandalul Bogdan Olteanu. Basescu lauda DNA-ul, iar Ponta ataca PNL-ul: "In 2008, Alinuta isi bea cafeluta cu inculpatul"

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si fostul premier Victor Ponta comenteaza actiunea procurorilor DNA de retinere a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu. Avocat:
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu. Avocat: "A primit cu bucurie vestea"

Procurorii anticoruptie starnesc un tsunami la Bucuresti. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu, iar acesta a declarat ca isi va da demisia din functie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.