Cristian Tudor Popescu, despre Djokovic: “Este o minciună în falș, cum spunea Ceaușescu”

Ultima actualizare: 14-01-2022 17:40

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că sportivul sârb Novak Djokovic a mințit, și nu a făcut „o eroare de judecată”, atunci când a încercat să-și explice greșelile pe care le-a comis după ce ar fi aflat că este infectat cu Covid-19.  

Inclusiv premierul Serbiei a declarat că Djokovic a încălcat flagrant regulile anti-COVID dacă, într-adevăr, a ieşit în public după ce a aflat că e infectat cu COVID. Astfel, Serbia verifică dacă a încălcat reglementările anti-COVID atunci când s-a întâlnit cu un jurnalist francez, deși știa deja că este infectat cu virusul.

Legendarul jucător de tenis a recunoscut nu una, ci două greșeli în ceea ce privește respectarea regulilor sanitare.

Iar Australia îl poate acuza pe Djokovic de fals în declarații pentru eroarea din formularul de călătorie.

“Este o minciună în falș, cum spunea Nicolae Ceaușescu, pe care familia lui Djokovic bănuiesc că îl admiră” - spune Cristian Tudor Popescu despre explicațiile date până acum de celebrul sportiv.

Într-un interviu acordat corespondentului Știrilor PRO TV Cosmin Stan, gazetarul a comentat, printre altele, și decizia ministrului Imigrației din Australia de a anula interdicția de intrare a lui Nole în țară.

Cristian Tudor Popescu: Era de așteptat, nu înțeleg de ce a întârziat câteva zile, acest ministru. Nu avea cum sa ia altă decizie, avand în vedere toate minciunile și falsurile în declarații care s-au descoperit în legătură cu Novak Djokovic și intrarea lui în Australia. Marea campioană Martina Navratilova a spus tot ce mai era de spus în situația de față, și anume că nu înțelege de ce Novak Djokovic nu se duce acasă.

Cosmin Stan: Totuși, avocații lui încearcă în continuare să întoarcă și această nouă decizie. Credeți că mai au vreo șansă, după ultimele evoluții?

Cristian Tudor Popescu: Șanse ca să ce? Încercați să vi-l imaginați pe Novak Djokovic jucând acum la Australian Open , câștigând un meci, și la sfârșitul meciului, trimițându-și inima către tribună, în cele patru zări, așa cum obișnuiește, cu gestul care l-a făcut celebru. Vă puteți imagina așa ceva, în caz că răzbate până la sfârșitul meciului? Faptul că această ciurdă de avocați ai lui continuă să încerce să-i obțină viza e deja grotesc. Accentuează ceea ce aș numi lașitate, din partea lui Novak Djokovic. El, marele luptător, cel care aleargă cu lupii, stă ascuns la cutie, de când au început toate aceste evenimente.

Cristian Tudor Popescu este de părere că Novak Djokovic avea obligația să vină cu explicații în fața fanilor și a opiniei publice, despre numeroasele acuzații de încălcare a legii, la adresa sa, unele formulate chiar de către premierul țării sale.

Cristian Tudor Popescu: N-a spus nimic, n-a ieșit să încerce să explice nimic. Când fanii lui, brutele acelea care s-au năpustit asupra mașinii în care ziceau ei că se află Djokovic, la Melbourne, s-au luat la bătaie cu polițiștii, a fost nevoie de gaze lacrimogene ca să-i potolească... Ce-a făcut Novak Djokovic? A ieșit public să spună “măi oamenilor, mergeți acasă, ce faceți?, cu violența nu se rezolvă nimic. Trebuie să rezolve problema asta justiția, autoritățile. Încetați” Nu, i-a felicitat, le-a mulțumit călduros... (...)

Și în sfârșit, când familia sa, în frunte cu tatăl său, s-a lansat într-un soi de delir, o conferință de presă (plină de) declarații naționalist-extremiste, șovine, agresive, anti-occidentale, frizând patologicul – tatăl lui a ajuns să-i jignească pe credincioși, în momentul în care l-a comparat pe Novak Djokovic cu Iisus Hristos – nici in acet moment, nu a ieșit pentru a-și exprima o poziție față de ceea ce făcea famila sa. Deci, tot ce a făcut familia lui, în frunte cu tatăl său, i se pune în cont lui Novak Djokovic.

Cosmin Stan: Ar mai fi ajutat la ceva o plecare în liniște a lui, atunci?

Cristian Tudor Popescu: Dacă renunța mai demult și pleca, ar fi fost o soluție. Și, în ultimă instanță, dacă Djokovic venea de la bun început și spunea “Dom’le, eu nu sunt vaccinat, și nici nu vreau să mă vaccinez, așa cum am spus încă din 2020. Dacă nu mă lăsați să joc în condițiile astea, asta e, înseamnă că nu mă lăsați, și mă duc acasă”. Ar fi fost o atitudine mai potrivită cu ceea ce a încercat să pară a fi Novak Djokovic până acum.

Pe de altă parte, gazetarul se întreabă ce va face, în continuare, numărul unu mondial, în condițiile în care urmează alte turnee mari, iar restricțiile se înăspresc de la o zi la alta.

Cristian Tudor Popescu: Eu nu știu ce va face în continuare Novak Djokovici. Mie, de pildă, cât iubesc eu tenisul, și cât l-am admirat pe Novak Djokovic, eu nu sunt în stare să privesc vreun meci de-al lui, dacă joacă la Australian Open. Pur și simplu nu sunt în stare să mă uit la el.

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO