Novak Djokovic recunoaște că a încălcat regulile sanitare, după ce a fost testat pozitiv COVID. Viza sa, din nou în pericol

Ultima actualizare: 12-01-2022 19:46

Scandalul în care este implicat Novak Djokovic în Australia ia amploare. Legendarul jucător de tenis a recunoscut nu una, ci două greșeli în ceea ce privește respectarea regulilor sanitare.

„A fost o eroare de judecată”, se scuză acum Djokovic, într-o declarație postată online, pentru că s-a întâlnit cu un jurnalist francez, deși știa că este infectat cu SARS-CoV-2. „Nole” ar putea să aibă, însă, probleme și mai mari, după ce a recunoscut că agentul său i-a completat greșit formularul de călătorie, din care a omis faptul că a vizitat Spania înainte să ajungă în Australia. Iar presa germană, pe baza unor expertize, susține că testul său Covid a fost antedatat. În aceste condiții, viza i-ar putea fi din nou anulată.

Ministrul Imigrației din Australia a anunțat că va decide în următoarele zile dacă îi va anula din nou viza lui Novak Djokovic, după ce va analiza documentele depuse de avocații jucătorului. Autoritățile îl pot acuză acum pe Djokovic și de fals în declarații pentru că a mințit în formularul de călătorie că nu a vizitat altă țără în ultimele 14 zile dinaintea sosirii în Australia.

Într-un mesaj postat pe conturile sale de socializare, Novak Djokovic recunoște totul, dar susține că agentul său a completat formularele de intrare în țară și a făcut o eroare neintenționată.

Testat pe 16 decembrie, rezultat pozitiv

Însă nu doar acest formular ridică probleme, ci și documentele pe care sportivul le-a folosit drept scutire medicală: un test PCR conform căruia ar fi avut COVID în luna decembrie fapt ce i-ar permite călătoria în Australia fără să fie vaccinat.

Pe 16 decembrie, Djokovic s-a testat și a ieșit pozitiv. Exact în aceeași zi însă, Djokovic a participat la o ceremonie de lansare a unui timbru poștal cu chipul său. Jucătorul spune că nu a primit rezultatul testului în aceeași zi.

Pe 17 decembrie, potrivit unui anunț al Asociației de Tenis din Belgrad, Novak Djokovic a participat la o ceremonie de acordare de premii tinerilor tenismeni sârbi. Era a doua zi dimineața după testare, iar Djokovic susține că tot nu știa că este infectat.

Recunoaște că a aflat de rezultatul pozitiv, însă, pe 18 decembrie, dar cu toate astea i-a acordat un interviu unui jurnalist francez al cotidianului L'Equipe și a participat apoi la o ședință foto. A purtat mască în timpul interviului, dar și-a dat-o jos ulterior pentru poze.

A fost o eroare de judecată”, spune acum Djokovic în mesajul postat online. „Ar fi trebuit să amân interviul, dar n-am vrut să-l dezamăgesc pe jurnalist”, mai precizează sportivul.

Pe de altă parte, jurnaliștii de la cotidianul german Der Spiegel pun la îndoială valabilitatea testului PCR pozitiv al lui Djokovic și spun că o verificare tehnică a codului QR arată că testul ar fi fost făcut de fapt pe 26 decembrie și apoi antedatat. Potrivit unor surse CNN, australienii verifică acum și acest aspect.

Djokovic s-a testat și pe 22 decembrie și rezultatul a fost negativ, iar ulterior pe 31 decembrie a fost văzut deja antrenându-se în Spania la Marbella. Și pentru că aceste imagini au devenit publice așa au aflat și autoritățile australiene că de fapt el a călătorit și în altă țară până să ajungă la Antipozi.

Între timp, din Serbia, mama jucătorului își susține fiul.

Dijana Djokovic:E un jucător de tenis, nu e politician, nu e infractor, nu e criminal, e doar un jucător de tenis. Cel mai bun din lume. Lăsați-l să joace! Nu văd care e problema dacă nu vrea să se vaccineze. Dacă e sănătos, puteți să-i faceți test PCR în fiecare zi, ori ce altceva doriți ca să fiți siguri că e sănătos”.

Unii specialiști cred că tot scandalul îl va ambiționa și mai tare pe Nole, pe teren.

Bogdan Obradovic, fost antrenor al lui Djokovic: „Situațiile dificile și suferințele te fac, de fapt, mai puternic. Exact asta se va întâmpla cu Novak. Ceea ce se întâmplă este hrană pentru Godzilla din el”.

Deocamdată, autoritățile din Serbia nu s-au sesizat nici cu privire la o posibilă încălcare a izolării de către Djokovic și nici în ceea ce privește autenticitatea testelor prezentate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO