Viza lui Novak Djokovic a fost anulată de ministrul Imigrației din Australia. Riscă să fie expulzat

Ultima actualizare: 14-01-2022 20:43

Viza tenismenului Novak Djokovic a fost anulată. Decizia a fost luată de autoritățile federale australiene pentru a doua oară în decurs de o săptămână. Sportivul ar putea fi expulzat din ţară în zilele următoare.

Avocaţii sportivului ar putea depune contestaţie în instanţă, însă mai sunt doar două zile până la debutul turneului Australian Open, iar prezenţa lui Djokovic pe teren este tot mai improbabilă.

Vineri, la ora locală 5 după-amiază, ministrul australian al Imigraţiei a anunţat pe site-ul ministerului că a decis anularea pentru a doua oară a vizei lui Novak Djokovic. Ca motive a specificat, printre altele, cele de de sănătate şi ordine publică, dar și datele oferite chiar de sportivul sârb.

Astăzi m-am folosit de atribuţiile acordate de Legea Migraţiei pentru a anula viza d-lui Novak Djokovic, din motive de sănătate şi ordine publică şi pentru că este în interesul publicului să fac asta. Am luat în considerare cu mare atenţie informaţiile oferite de Ministerul de Interne, de Poliţia de Frontieră Australiană şi de domnul Djokovic”, a transmis ministrul.

Cristian Tudor Popescu, jurnalist: „N-avea cum să ia altă decizie având în vedere toate minciunile și falsurile în declarații care s-au descoperit în legătură cu Novak Djokovic și intrarea lui în Australia”.

În urmă cu două zile, Djokovic a recunoscut într-o postare pe Instagram că a încălcat regulile de carantină în Serbia şi că un agent al său a completat greşit formularul de intrare în Australia.

Potrivit unui sondaj cerut de guvern, peste 80% dintre australieni îl vor pe sportiv plecat din ţară.

Până când va fi luată o decizie finală, Novak Djokovic are programată sâmbătă o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului pentru Imigranţi.

Cristian Tudor Popescu, jurnalist: „Faptul că acești avocați, ciurda asta de avocați ai lui continuă să încerce să-i obțină viza este deja grotesc și accentuează ceea ce am să spun că se numește lașitate din partea lui Novak Djokovic”.

 

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a reacționat și el într-un mesaj pe Twitter: „NU. Deloc. Vina este peste tot aici. A fost o mizerie. Novak, TA (n.r. Tennis Australia), Vic Gov (n.r. Guvernul statului Victoria), guvernul federal. Ar fi trebuit să fie o regulă strictă la intrarea în această țară, având în vedere prin ce au trecut oamenii.) Vaccinează-te și vino să joci la AO (n.r. Australian Open) sau dacă nu, ne vedem in 2023. Fără loc de întors.”

 

În cursul audierii din vineri seară s-a convenit ca tenismenul sârb să fie reținut din nou formal de autorități până când cazul său va fi judecat. Reținerea va fi făcută însă după interviul de la imigrări de mâine, într-un loc secret pentru a se evita circul mediatic, potrivit cerințelor avocaților lui Djokovic.

 

Așadar, chiar dacă Djokovic ar primi încă un verdict favorabil în instanță, sportivul are mari şanse să piardă, prin neprezentare, primul meci al competiției. Caz în care va fi eliminat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO