Comisia de "taiat hartii" a lui Ciolos. Planul de a reduce birocratia ce inghite 3 miliarde de euro in fiecare an in Romania

03-02-2016 18:19

Guvernul infiinteaza o "comisie de taiat hartii". Nu e ceva similar cu taiatul de iarba la caini, ci dimpotriva.

Oamenii premierului vor sa reduca birocratia inutila si plimbatul formularelor de la un ghiseu la altul. Un consilier al premierului a anuntat ca asteapta sugestii de la toti romanii pentru a alcatui o lista cu toate documentele inutile pe care ni le cere statul. Cele inutile vor fi eliminate.

Pentru multi a devenit, din pacate, o obisnuinta sa stea la trei cozi ca sa plateasca o singura taxa. Ori sa obtina zeci de avize ca sa deschida un singur chiosc. Guvernul sustine ca nou creata comisie de taiat hartii le va face viata mai simpla milioanelor de romani si sutelor de mii de patroni care se lovesc de acest experiente nefericite an de an.

Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului: Comisia de taiat hartii e un nume generic. Deja au fost identificate elemente care pot fi puse la tocat daca pot sa spun asa. Hartii sau decizii care efectiv pot fi puse la tocat.

Guvernul a facut si un calcul: 3 miliarde de euro pe an este costul birocratiei excesive din Romania.

Cristian Ghinea, unul dintre consilierii premierului, a anuntat deja pe facebook ca asteapta sugestii de la oricine s-a confruntat cu povara hartiilor inutile cerute de stat.

Dan Suciu: S-au stabilit comisii la nivelul tuturor ministere care vor trebui in perioada urmatoare sa faca evaluare a avizelor care pot fi eliminate rapid si fara sa afecteze process decisional.

Potrivit bancii mondiale, Romania se afla pe locul 133 in lume intr-un top al tarilor care se racordeaza cel mai usor la electricitate. La noi este nevoie de 8 proceduri care dureaza peste 180 de zile pentru a racorda sediul unei companii la reteaua electrica.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO