Corpul de Control al premierului sesizeaza DNA pentru un teren retrocedat nelegal catre un cesionar
Corpul de Control al premierului anunta ca va sesiza DNA pentru reconstituirea nelegala a dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti in favoarea unui cesionar din Germania.
Contractul de cesiune este in valoare de 1,7 milioane euro, desi terenul valoreaza pana la 23,7 milioane euro.
Terenul, in suprafata de opt hectare si situat in zona Andronache, strada Tudor Mihai sector 2 din Bucuresti, a fost atribuit pe numele unei persoane fizice, cesionara a drepturilor mostenitorilor autorului Ion Stefan Jelescu, decedat in 1956, care a detinut terenuri aflate, in trecut, in comuna Pantelimon.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Terenul acordat era administrat de Agentia Domeniilor Statului, iar cesionarul care l-a pretins este o doamna in varsta de 62 ani, cetatan roman cu domiciliul in Germania si resedinta stabilita in Bucuresti in iulie 2011, in aceeasi zi cu incheierea contractului de cesiune prin care a dobandit drepturile succesorale in baza carora a pretins reconstituirea dreptului de proprietate.
Guvernul precizeaza ca terenul din zona Andronache nu reprezinta vechiul amplasament al autorului Jelescu si ca are o valoare estimata la minimum 8,3 milioane euro, daca este mentinut in categoria terenurilor arabile, sau poate ajunge la o valoare de 23,7 milioane euro daca va fi considerat teren intravilan liber.
Procedura reconstituirii dreptului de proprietate pentru o suprafata de 19 hectare a fost initiata in fata comisiei locale Pantelimon, iar in 2010 mostenitorii autorului au cesionat drepturile succesorale, cesionarul refuzand insa terenul si cerand despagubiri.
In urma unei expertize tehnice extrajudiciare s-a pretins ca in raport cu vechiul amplasament al terenului, pe care erau deja constructii private, s-ar afla si o suprafata de 11 hectare din sectorul 2 Bucuresti, iar Judecatoria Cornetu a declonat competenta de solutionare in favoarea subcomisiei locale a sectorului 2 Bucuresti.
Comisia municipiului Bucuresti a validat dreptul de proprietate al cesionarului din Germania pentru o suprafata de 8 hectare in sectorul 2 in condiitiile in care, potrivit Guvernului, nu a fost lamurita situatia investitiilor de pe terenul ce a facut obiectul reconstituirii dreptului de proprietate.
Corpul de control sustine astfel ca au fost incalcate mai multe proceduri legale, deoarece regulamentul in materie nu prevede posibilitatea ca persoana indreptatita sa aleaga amplasamentul terenului, nu au fost verificate toate terenurile disponibile, documentatia a fost incompleta, si arata ca membrii Comisiei municipiului Bucuresti pot fi suspectati de abuz in serviciu contra intereselor publice.
Sursa: Mediafax
Etichete: dna, terenuri, Corpul de Control, retrocedari,
Dată publicare:
27-04-2013 12:02