Coronavirus în România, LIVE UPDATE 22 martie. 3 pacienți decedați, 433 de cazuri confirmate

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus România, LIVE UPDATE 22 martie. Au fost înregistrate primele 3 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

 

 Coronavirus România, LIVE UPDATE 22 martie

 

UPDATE 21:00 Al treilea deces cauzat de coronavirus în România

 

 

În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Citește și
Vela
Oficial: Magazinele din mall-uri se închid, cu excepţia celor alimentare, veterinare, farmaciilor şi curăţătoriilor
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

UPDATE 17:27. Bistriţa-Năsăud: Doi angajaţi de la ambulanţă, în izolare la domiciliu după interacţiunea cu un pacient confirmat cu COVID-19

 

Doi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud au fost plasaţi, preventiv, în izolare la domiciliu, după ce au interacţionat cu un pacient confirmat cu COVD-19, potrivit unui comunicat postat, duminică, pe pagina de socializare a instituţiei.

"Ieri, 21.03.2020, pentru doi colegi de-ai noştri am luat măsura izolării la domiciliu, măsură care a fost dispusă preventiv. Conducerea a considerat că, deşi sunt contacţi fără simptome ai unui pacient cu care au interacţionat în urmă cu 7 zile, izolarea preventivă se impune pentru protejarea colectivului din care fac parte, chiar dacă lipsa unui echipaj operativ de intervenţie expune ceilalţi colegi la volum de muncă suplimentar", se precizează în comunicat.

În ceea ce priveşte echipamentele de protecţie de care dispun şi materialele necesare activităţii operative, cei de la SAJ Bistriţa-Năsăud afirmă că au fost luate toate măsurile pentru ca ele să fie asigurate şi că există rezerve, dar şi comenzi lansate pentru suplimentarea lor.

UPDATE 13:35 Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, testat pozitiv la COVID-19

 

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, colonelul Viorel Demean, a fost depistat pozitiv la testul pentru virusul COVID-19, el fiind internat duminică la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, în stare asimptomatică.

El se afla deja în izolare la domiciliu, după ce intrase în contact cu o persoană care fusese testată pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

"Am fost în izolare după ce am intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv. Nu am avut simptome. După primirea rezultatului la testul pentru noul coronavirus, am fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara", a declarat, pentru Agerpres, inspectorul-şef al ISU Hunedoara.

UPDATE 12:55 Bilanț total de bolnavi cu coronavirus în România - 433. Încă un pacient a murit

 

Au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

UPDATE 11:15 Poliția Capitalei și Direcția de Sănătate Publică București au luat decizia mutării unei persoane din izolare la domiciliu, în carantină instituționalizată

 

În dimineața de 22 martie, în jurul orei 03.00, prin apel 112, o persoană a sesizat că o femeie a ieșit, pe geam, dintr-o locuință de la parterul blocului.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 13, care au depistat persoana respectivă.

Din primele date a rezultat ca aceasta se afla în autoizolare, în locuință, împreună cu o altă persoană.

A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare.

UPDATE 9:50 Primul deces în România al unui pacient infectat cu coronavirus

 

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

UPDATE 9:30 Managerul Spitalului Universitar din București a fost schimbat

 

Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Măsura este în vigoare pe perioada stării de urgență.

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într - o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus.

Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof.dr. Cătălin Cârstoiu.

 

Oficial, vineri, la ora 13.00, aveam 367 de pacienți. Printre ei un bărbat care a stat internat toată săptămâna în Spitalul Universitar din Capitală. Mai multe cadre medicale sunt acum izolate pentru că au avut legătură cu el.

Tot în această instituție sanitară a fost depistat cu COVID 19 un al doilea pacient. Cei doi făceau dializă la același centru privat.

Cabinetul medical poate fi închis dacă se dovedește că acolo este un focar de coronavirus.

Un bărbat de 75 de ani a fost internat la Spitalul Universitar luni cu probleme grave de sănătate. Trebuia să facă dializa la un centru privat, dar pentru că tusea şi avea febră, de acolo l-au trimis la spital. Vineri nu a mai răspuns la tratamentul cu antibiotice, aşa că doctorii au hotărât să îi facă testul pentru coronavirus. Rezultatul a fost pozitiv, moment în care bolnavul a fost transferat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeş împreună cu un coleg de salon. Un al treilea a ajuns la Matei Balş.

16 angajaţi ai Spitalului Universitar sunt acum în izolare la domiciliu pentru că au intrat în contact cu bărbatul infectat. Este vorba despre 3 doctori, asistente, infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare. Culmea, la doar câteva ore în unitatea de primiri urgente a Spitalului Universitar a ajuns un alt bărbat diagnosticat ulterior cu infecţia COVID 19. Făcea dializa la acelaşi centru privat ca primul pacient confirmat.

Încă 11 medici din Suceava au fost diagnosticaţi cu noul virus. Colegii lor spun că intră în categoria pacienţilor care nu prezintă simptome. Au fost începute anchete epidemiologice pentru că trebuie găsite şi testate toate persoanele cu care au intrat în contact.

O altă anchetă epidemiologică se face la Uzina Automecanică Moreni, Dâmboviţa. Liderul de sindicat de acolo susţine că un ofiţer MAPN a mers în vizită în unitate, deşi intrase în contact cu soacra sa care trebuia să stea în izolare.

Pe de altă parte, ministrul Economiei, în subordinea căruia se afla Fabrica Automecanica Moreni, spune că încă nu au venit rezultatele testului pentru soacra militarului.

În România sunt până acum 367 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19. 3 dintre cei 14 internaţi la terapie intensivă sunt în stare gravă.

52 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Cele mai multe, 36, în Timişoara. Alte 11 în București, 3 în Craiova şi câte unul în Constanța și Iași.

Printre cei externaţi se numără deputatul PNL Lucian Heiuș și city-managerul municipiului Deva, Adrian Nicolae David. Aceştia au luat boala de la senatorul Vergil Chițac, dar acum sunt vindecaţi.

Adrian Nicolae David, city manager Deva: "Zilele în spital au fost lungi, aşteptarea a fost grea. Din fericire am fost un pacient asimptomatic, cred că am făcut o verificare la timp, nu a apucat virusul să se devolte în organism. Am fost internat în spital, interacţiunea cu medicii a fost zilnică, atât direct, cât şi prin intermediul telefonului, iar tratamentul era administrat o dată pe zi.''

Majoritatea pacienţilor trataţi la Timişoara au forme uşoare ale bolii. Din acest motiv sunt externaţi după o săptămână.

Lucian Heiuș, deputat PNL: "Boala, modul în care ea s-a manifestat, m-a pus foarte mult pe gânduri, în sensul că nu am avut niciodată niciun simptom, nici eu, nici colegii mei cu care am fost în salon. Am primit un tratament încă din prima zi, care însemna o pastilă pe zi, după cinci zile, în a şasea zi ni s-a refăcut testul care a ieşit negativ, după 24 de ore ni s-a repetat acel test.''

Datele oficiale arata ca în România, 70% dintre cei diagnosticaţi cu noul virus au vârste cuprinse între 30 şi 59 de ani. Doar 4% au peste 70 de ani.

Din păcate, COVID 19 a ucis şi 7 români care trăiau peste hotare: 6 în Italia şi unul în Franţa.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
România își închide granițele. Cine mai are voie să intre în țară
România își închide granițele. Cine mai are voie să intre în țară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, pentru a limita răspândirea coronavirusului. 

Oficial: Magazinele din mall-uri se închid, cu excepţia celor alimentare, veterinare, farmaciilor şi curăţătoriilor
Oficial: Magazinele din mall-uri se închid, cu excepţia celor alimentare, veterinare, farmaciilor şi curăţătoriilor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că se suspendă temporar activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor, în centrele comerciale în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.