Coronavirus România 21 august 2020. 1.392 de noi cazuri de îmbolnăvire

coronavirus
Getty

Coronavirus România, 21 august. Până în acest moment, pe teritoriul României au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 3.196 de decese.

 

Bilanțul orei 13.00: 1.392 de noi cazuri de îmbolnăvire
 

Până vineri, 21 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

34.523 pacienți au fost declarați vindecați și 8.991 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.392 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citește și
Macron
Macron, optimist în privința vaccinului anti-COVID-19. "Avem perspective rezonabile"
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 766 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

42 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore
 

Până în prezent, 3.196 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.08.2020 (10:00) – 21.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 42 de decese (25 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vaslui.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

38 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru trei pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.303. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI.

Au fost prelucrate 25.363 de teste în ultimele 24 de ore
 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.616.378 de teste. Dintre acestea 25.363 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.242 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 11.121 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.599 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.601 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 30.166 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 10 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 961 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 592 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 930 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 277.642 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, joi, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Situația cetățenilor români aflați în alte state
 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.919 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.898 în Italia, 588 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 157 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 111 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 19 în Grecia, 2 în Cipru și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 124 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 338 au fost declarați vindecați: 308 în Germania, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul oficial de joi, 20 august
 

Până joi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 74.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

34.196 pacienți au fost declarați vindecați și 8.820 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 913 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

3.154 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Declarație pe proprie răspundere pentru părinți. Cum arată documentul cu care elevii vor merge la școală
 

O nouă declarație-tip devine obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce fetele şi băieţii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată.

Va da această declaraţie şi după orice perioadă în care elevul a lipsit de la şcoală. De ce îşi asumă răspunderea numai familia, iar profesorii nu? - se întreabă unii dintre părinţi. În schimb, alţii nu sunt de acord ca asistentul şcolar să izoleze copilul cu semne de boală, până la sosirea rudelor.

După orice absenţă de câteva zile de la şcoală, părinţii vor fi obligaţi să semneze acest document. Adică la început de semestru, după vacanţe, după un cod roşu cu suspendarea prezenţei la ore sau după o boală a elevului. Pe mulţi i-a derutat chiar formularea, care trimite la pedepsirea penală a falsului în declaraţii. De fapt, prin această declaraţie, adulţii promit că nu vor aduce minorul la şcoală dacă e bolnav de covid, are manifestări de boală ori a intrat în contact cu un individ infectat.

Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
 

Municipiul Bucureşti (173) şi judeţele Prahova (108), Bihor (85), Braşov (70) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Situație fără precedent. Milioane de tone de motorină şi kerosen plutesc pe mările lumii
Situație fără precedent. Milioane de tone de motorină şi kerosen plutesc pe mările lumii

Situație fără precedent. Milioane de tone de motorină şi kerosen plutesc pe mările lumii

Macron, optimist în privința vaccinului anti-COVID-19.
Macron, optimist în privința vaccinului anti-COVID-19. "Avem perspective rezonabile"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat joi că există "perspective rezonabile" de a obţine un vaccin împotriva coronavirusului "în următoarele luni", în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel.

Este dovada așteptată de întreaga planetă! Ce s-a descoperit la 3 persoane care s-au vindecat de coronavirus
Este dovada așteptată de întreaga planetă! Ce s-a descoperit la 3 persoane care s-au vindecat de coronavirus

Este dovada așteptată de întreaga planetă! Ce s-a descoperit la 3 persoane care s-au vindecat de coronavirus

Răsturnare de situație. Ce au descoperit oamenii de știință despre copii și coronavirus
Răsturnare de situație. Ce au descoperit oamenii de știință despre copii și coronavirus

Copiii pot fi ''purtători ascunşi'' ai coronavirusului şi pot avea un rol mai mare decât se credea în răspândirea COVID-19, relevă un studiu desfăşurat în două spitale din statul american Massachusetts.

OMS: Europa poate gestiona pandemia de COVID-19 fără să fie nevoită să închidă viața socială
OMS: Europa poate gestiona pandemia de COVID-19 fără să fie nevoită să închidă viața socială

Pandemia provocată de COVID-19 poate fi de acum gestionată în Europa fără a închide viaţa socială în ansamblul său, datorită pregătirii autorităţilor şi cunoştinţelor acumulate în ultimele luni, a transmis joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina
Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis joi o "armată puternică" şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Războiul din Ucraina îi aduce lui Putin noi probleme. ISW: Rusia se va confrunta cu provocări semnificative în 2025
Războiul din Ucraina îi aduce lui Putin noi probleme. ISW: Rusia se va confrunta cu provocări semnificative în 2025

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) au indicat că economia Rusiei urmează să se confrunte, cel mai probabil, cu provocări semnificative din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale.