Invenție inedită. O companie a creat masca inteligentă, prin intermediul căreia oamenii se pot înțelege între ei

Ultima actualizare: 21-08-2020 09:47

Fără îndoială, măștile de protecție sunt accesoriul anului 2020 și nu puțini și-au pus mintea la contribuție ca să le facă mai interesante pentru publicul larg.

O companie specializată în robotică a creat o mască inteligentă - prima care se poate conecta la telefon.

Pandemia a transformat măștile de protecție în obiecte de nelipsit în mai toate țările de pe glob, dar aceasta este diferită față de cele deja existente. Este una inteligentă și poate fi de folos în contextul distanțării fizice.

Taisuke Ono, Donut Robotics CEO: „Dacă ai masca pe față, aplicația de mobil se poate conecta la ea de la o distanță de până la 10 metri și va transcrie ceea ce spui. Mai poate să traducă vorbele tale și să le transforme în cuvinte spuse."

Compania care a creat masca este specializată în robotică. Reprezentanții firmei spun că invenția le permite oamenilor să stea la distanță și să se înțeleagă unii pe alții. Vorbim, așadar, despre o combinație între întâlnirile virtuale și cele în carne și oase.

Taisuke Ono, Donut Robotics CEO: „În ultima vreme, toată lumea a fost nevoită să se distanțeze fizic. De exemplu, la supermarket sau la recepția unui hotel sunt separatoare care previn împrăștierea picăturilor în aer, așa că poate fi dificil să te auzi cu ceilalți. În situația asta, masca și aplicația ar fi foarte utile."

Compania a strâns deja peste 800.000 de dolari în doar trei zile într-o campanie de finanțare în Japonia. Înainte de a intra în producția de masă, măștile vor fi testate, pentru a se asigura că nu provoacă iritații sau alte probleme.

Directorul firmei nipone spune că pandemia a avut efecte dezastruoase în toată lumea, dar crede că este important să fie trase toate foloasele chiar și dintr-o astfel de situație. Totuși, ar prefera să se implice și autoritățile.

Taisuke Ono, Donut Robotics CEO: „Nu cred că dezvoltarea Inteligenței Artificiale și a softurilor de traducere ar trebui să fie treaba unui start-up. Cred că de astea ar trebui să se ocupe guvernele și marile companii. Noi suntem cei care construim mașina, drumurile și infrastructura sunt treaba guvernelor și a marilor companii."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO