Coronavirus România, 19 ianuarie. Peste 16.600 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. A crescut și numărul pacienților la ATI

Coronavirus
Profimedia

Coronavirus România. Peste 16.600 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului provizoriu emis, miercuri, de Grupul de Comunciare Strategică.

Coronavirus România, 19 ianuarie 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.610 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 150 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.073 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Evoluția cazurilor noi pozitive din ultimele 7 zile o găsiți în graficul de mai jos.

Citește și
coronavirus
OMS: „Nu vom scăpa de virus în acest an. Poate că nu-l vom eradica niciodată”
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004
covid 1

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

covid 2

În total, până astăzi, 19 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.944.916 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 23.389 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.793.668 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.548 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Coronavirus România. Numărul deceselor raportate

Până astăzi, 59.385 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.01.2022 (10:00) – 19.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 58 de decese (31 bărbați și 27 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 58 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani , 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 58 de pacienți decedați, 51 au fost nevaccinați și 7 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani și prezentau comorbidități.

Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Bacău și Ilfov, unul în luna noiembrie 2021 și unul în luna decembrie 2021.

Coronavirus România. Numărul pacienților internați la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.534, cu 316 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 530 de persoane, cu 43 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 530 de pacienți internați la ATI, 57 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 387 sunt minori, 374 fiind internați în secții, cu 37 mai mult decât în ziua anterioară și 13 la ATI, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară.

Coronavirus România. Numărul testelor efectuate

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.480.175 de teste RT-PCR și 6.722.861 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.527 de teste RT-PCR (14.652 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.875 la cerere) și 51.595 de teste rapide antigenice.
În raportarea de astăzi din alerte.ms.ro, pentru testele RT PCR sunt 2 laboratoare care au făcut prima raportare, astfel există un surplus de 34.551 de teste la totalul de teste RT PCR efectuate până în prezent. Mentionez ca aceste trei laboratoare au trimis mailuri explicative catre INSP in care au confirmat datele raportate in alerte.ms.ro. Laboratoarele au trimis e-mail-uri explicative către INSP, în care au confirmat datele raportate prin intermediul aplicației informatice.

Această corecție nu afectează numărul persoanelor pozitive, pentru că fiecare test pozitiv este raportat în coronaforms în momentul prelucrării.

Numărul persoanelor pozitive de astăzi este rezultat doar din testele efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 76.758 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.296 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 71.527 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 60 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.163 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 562 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 18 ianuarie, 1.139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 233.070 lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.


 

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Surse: A fost înregistrat primul deces din cauza Omicron în România, la o femeie vârstnică
Surse: A fost înregistrat primul deces din cauza Omicron în România, la o femeie vârstnică

S-a înregistrat primul deces la o persoană suspectă de infectare cu tulpina Omicron din România, conform surselor Știrile PRO TV. Persoana decedată era o femeie vârstnică, nevaccinată și cu comorbidități.

OMS: „Nu vom scăpa de virus în acest an. Poate că nu-l vom eradica niciodată”
OMS: „Nu vom scăpa de virus în acest an. Poate că nu-l vom eradica niciodată”

Simplul fapt că pandemia de COVID-19 va intra într-o bună zi într-un stadiu endemic nu înseamnă că virusul nu va mai fi periculos, a avertizat marţi coordonatorul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP.

Sute de craioveni merg zilnic să se testeze gratuit la Spitalul Județean. Testele PCR, cumpărate cu bani europeni
Sute de craioveni merg zilnic să se testeze gratuit la Spitalul Județean. Testele PCR, cumpărate cu bani europeni

România urcă în goană pe panta ascendentă a infectărilor. Autoritățile confirmă 16 mii de cazuri noi de COVID-19, de luni până marți, dar și 70 de decese.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.