Cornelia Catanga a murit. Cântăreața avea plămânii afectați în proporție de 90% de Covid-19
Cornelia Catanga, artistă de muzică lăutărească, a murit în această dimineaţă. Familia ei chemase de urgenţă ambulanța acasă, însă cântăreaţa nu a mai putut fi salvată.
Avea probleme cu inima, o boală gravă de vedere, dar şi Covid 19.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În vârstă de 63 de ani, regina muzicii lăutărești, așa cum era numită de colegii de scenă a decedat vineri dimineață în jurul orei 5:00 la Spitalul Universitar din Capitală.
Familia a încercat în jurul orei 2:00 vineri dimineață să o ducă de urgență la un spital privat, însă nu au găsit nici un loc liber așa că au sunat la 112. Ajunsă în unitatea medicală, Cornelia Catanga a făcut un stop cardio respirator.
Știm de la apropiații familiei că artista Cornelia Catanga a prezentat probleme respitatorii grave vineri dimineață. Odată ajunsă la spital i s-a făcut un test rapid Covid, care a ieșit pozitiv. În urma unei ecografii plămânii artistei erau afectați în proporție de 90%.
Ceea ce știm despre starea de sănătate a artistei este că s-a agravat în ultimele 10 zile. A prezentat simptome de răceală în primă fază: durere de cap și temperatură ridicață. Însă starea s-a agravat iar aseară nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva.
În anul 2019 Cornelia Catanga a suferit un stop cardio respirator și avea montat un stent pe inimă.
Cine a fost Cornelia Catanga
Potrivit bestmusic.ro, Cornelia Catanga s-a născut în pe 9 martie 1958, în satul Zeletin, judeţul Buzău, şi a fost nepoata violonistei Maricica Catanga.
În 1964, Cornelia a început să cânte la acordeon, iar în 1966 a cântat pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova).
Din 1967, solista a cântat la nunţi, botezuri şi petreceri.
Catanga a făcut primul pas spre celebritate în anul 1969, după ce a participat la o preselecţie la Casa de Creaţie din Buzău. Aici a fost descoperită de Doina Badea, cu care a colaborat un an, că solist instrumentist (acordeon) în cadrul formaţiei acesteia de turneu.
În 1971, a cântat pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar în perioada 1972 — 1978, a început să cânte la nunţi alături de Nicolae Florian şi Marin Nasturică.
În 1979, Catanga a cantat pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 a avut primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arșinel).
Din 1986, au început turneele în străinătate (în special Israel, dar şi Berlin) și a lansat primul LP în 1989, acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu.
După 1995, a înregistrat colaborări cu Sfinx Experience, Nicu Constantin şi Loredana Groza, dar a continuat colaborările şi cu Nicolae Nitescu și Florica Rosioru.
Catanga era căsătorită cu Aurel Pădureanu, cu care a interpretat pe aceeaşi scenă mai bine de 20 de ani.