Copil agresat fizic și sexual la o școală din București de un coleg. Mărturiile șocante ale mamei
Un copil de 10 ani din București trăiește un coșmar în școala în care învață. De 3 ani ar fi fost abuzat sexual și bătut de un coleg de aceeași vârstă, dar conducerea instituției nu a luat nicio măsură.
Directorul susţine că nu a ştiut de agresiunea sexuală şi nu a făcut o anchetă, pentru că „părinții victimei nu au făcut o sesizare scrisă". Același răspuns l-au dat și reprezentanții Inspectoratului Școlar din București.
"Este agresat de un băieţel din clasa lui şi fizic şi psihic şi sexual, cred că aşa se numeşte când un copil îţi dă pantalonii jos", povestește mama copilului.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Asta a aflat o mamă de la copilul ei de 10 ani. Băiatul, care este acum în clasa a patra, i-a povestit că timp de trei ani a fost agresat la şcoală de un coleg de clasă.
"Nu s-a luat nicio măsură. Am vorbit cu directorul şcolii. Îl bate permanant, îi dă pantalonii jos şi îi spune să îi arate părţile intime. Le arată copiilor cum se violează copiii", spune mama victimei.
Directorul şcolii spune că ştia că elevul respectiv se poartă urât cu colegii, dar susţine că nu a ştiut că l-ar fi agresat sexual pe copilul de 10 ani, deşi mama acestuia îl contrazice şi declară că i-ar fi spus ce se întâmplă.
Emil Ignat, directorul școlii: - Nu avem nicio reclamaţie scrisă ca să putem să facem o cercetare.
Reporter: - Dar mama mi-a spus că v-a spus la telefon aceste lucruri?
Emil Ignat, directorul școlii: - La telefon vorbesc cu mulţi părinţi.
"Atâta vreme cât părinţii nu au pus în discuţie aceste semnale în mod scris, ci doar verbal, cercetarea aceasta în interiorul unităţii de învăţământ nu era întemeiată", explică Marina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
Cât despre violența din şcoală:
Emil Ignat, directorul școlii: - Astea nu sunt acţiuni premeditate. Sunt rezultate în urma, eu ştiu, se joacă, se joacă mai agresiv.
Reporter: - Deci nu aţi considerat că este ceva grav că ei se bat prin clasă?
Emil Ignat, directorul școlii: - Se mai joacă, se mai îmbrâncesc, dar nu neapărat în clasă, în curtea şcolii, când aleargă. Avem copii cu comportament deviant, dar se rezolvă.
Nu e joacă, spun specialiştii. Este bullying şi lasă urme adânci în personalitatea copiilor.
"Este urmărit toată viaţa de traumă şi până nu intră în terapie, nu se face bine. Cât despre agresor, consecinţele sunt grave. Un copil care este bătut, agresat, va ajunge să facă aceleaşi lucruri", explică Adriana Mitu, specialist dezvoltare emoţională copii.
O lege adoptată de curând de Parlament îi va obliga pe profesori să raporteze toate faptele de hărţuire şi să includă copiii în programe de consiliere.
"Se va face un curs complet al părintelui care are o problemă către rezolvarea ei. La cine trebuie să meargă, cine este responsabil, cine o să îl ajute pe agresor, cine o să o ajute pe victimă", spune Monica Popescu, reprezentant Asociaţia Părinţilor Isteţi.
Şi aici apare o altă problemă: lipsa acută a consilierilor din şcoli. De exemplu, în capitală, un consilier şcolar se ocupă în medie de 1200 de copii. Există şi cazuri mai grave, consilieri care au în subordine 2400 de copii.
Legislaţia spune că minorii sub 14 ani nu răspund pentru faptele lor. Instanţa ar putea totuşi să îi oblige atât pe ei, cât şi pe părinţi, să meargă la şedinţe de terapie.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!