Copiii pasionaţi de sport au revenit în săli sub supraveghere strictă
Copiii pasionaţi de sport s-au antrenat în ultimele luni, după indicații primite online. Acum pot reveni în săli, dar grupele ori echipele sunt înjumătățite, pentru a păstra distanța. Și orele de educație fizică se fac sub strictă supraveghere.
Pentru a nu opri antrenamentele, mai multe cluburi au organizat cursuri online de când a început pandemia.
Edi are 11 ani şi practica Tae Kwon Do. După ce se echipează, se duce în curte şi ia legătura cu antrenorul pe internet.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Eduard Pop, sportiv: Mi-au lipsit foarte mult colegii de la taekwon-do. Fac taekwondo de 6 ani, de la 5 ani, şi am mai multă încredere în mine".
Gabriela Pop, mama: "A fost o perioadă foarte dificilă, dar a dorit să continue antrenamentele".
În săli, cursurile s-au reluat cu un număr mic de elevi. Chiar şi aşa, în unele cazuri, antrenamentul se face cu un adversar imaginar sau cu un manechin, pentru că micii sportivi trebuie să păstreze distanţa.
Dan Goron, preşedinte de club sportiv: "Aveam 35-40 pe grupă, după 6 luni în care am lucrat doar online am intrat în sală de puţin timp şi lucram pe grupe de câte 15-17 sportivi pentru a respecta reglementările în vigoare, 7 metri intre sportivi".
La şcoală, orele de educaţie fizică se ţin acum pe terenul de sport, în aer liber. Regulile sunt stricte.
Elena Rusu, profesor de sport: „Încercăm să folosim obiecte pe care să nu le dăm de la copil la copil, să le folosească individual".
Pe lângă mişcare, şi hrana este importantă în această perioadă, atrag atenţia medicii.
Laura Gavrilaș, lector nutritionist-dietetician: ”Să punem la fiecare masă o porţie mare de legume, în acest fel volumul mesei rămâne la fel, însă densitatea energetică va fi mai redusă".
Părinţii care îşi înscriu copiii la cluburi sportive vor primi de la Ministerul Tineretului şi Sportului un tichet în valoare de 300 de lei, pentru a le cumpăra articole sportive.