Șase membri ai echipei lui Trump au Covid-19. Nimeni nu purta mască în Biroul Oval

×
Codul embed a fost copiat

Lucrurile iau o întorsătură serioasă pentru Donald Trump care a fost mutat vineri noapte la un spital militar.

Președintele primește, printre altele, Remdesivir. Totuși i-a fost administrat și un cocktail experimental de anticorpi, iar mulți medici cred că cei care-l îngrijesc pe Trump sunt îngrijorați de starea lui.

Oficial, liderul american se simte bine. Circulă însă zvonuri că ar fi avut încă de vineri dificultăţi de respiraţie.

Donld Trump: ”Merg la spitalul Walter Reed, cred că mă descurc de minune, dar o să ne asigurăm că lucrurile ies cum trebuie. Prima doamnă se simte foarte bine, așa că vă mulțumesc, apreciez, nu o să uit niciodată. Mulțumesc”.

Trump a ieşit pe propriile picioare din reşedinţă, purtând mască, a fluturat mâna către jurnalişti şi s-a îndreptat încet către elicopterul Marine One, care l-a dus la spital. Potrivit Casei Albe, preşedintele a făcut febră moderată şi prezintă și alte simptome de COVID-19. Prima Doamnă tușește ușor și acuză o migrenă.

Citește și
Bucuresti
De ce sunt mai afectați de COVID-19 locuitorii marilor orașe. Explicația unui expert OMS
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Mark Meadows, reprezentant Casa Albă: ”Cei doi au moralul ridicat. Președintele are simptome ușoare. Continuă să fie nu doar într-o dispoziție bună, ci și foarte energic. Am vorbit de câteva ori în dimineața asta, mi-a dat cinci sau șase sarcini de îndeplinit, așa cum face în fiecare dimineață”.

Totuși, potrivit unui consilier al preşedintelui, citat de CNN, "Donald Trump se plângea de oboseală extremă şi avea probleme de respiraţie". Oficial, liderul american primeşte Remdesivir, dar şi zinc, vitamina D, melatonină şi aspirină.

Însă, ieri, înainte de spitalizare, la solicitarea excepţională a doctorului său personal, lui Trump i s-a administrat intravenos, prin perfuzie, un cocktail de anticorpi, Regeneron.

Marilynn Marchione, jurnalist: ”Este un medicament experimental, aflat în ultimele faze ale testării, în care oamenii îşi pun mari speranţe. Regeneron raportează indicii foarte interesante, dar încă preliminare, ce sugerează că medicamentul poate elimina coronavirusul”.

Între timp, șase membri ai echipei lui Trump, inclusiv directorul său de campanie şi consiliera Kellyane Conway, au fost confirmați cu SARS-COV2. Trasarea hârtii de contacte este o sarcină sisifică. Preşedintele a avut o săptămână încărcată, şi nici el, nici colaboratorii săi nu s-au obosit până acum să poarte măşti.

De altfel, nimeni nu se proteja, în Biroul Oval, când îl pregăteau pe liderul american pentru dezbaterea electorală.

Donald Trump: ”Indiferent unde ne ducem, găsim mulţimi de oameni, nu cred că a mai strâns cineva atâţia oameni, nici măcar pe aproape”.

În ultima săptămână, președintele a găzduit un amplu eveniment pe peluza Casei Albe, a participat la strângeri de fonduri şi mitinguri electorale, s-a întâlnit cu procurorul general, cu miniştri, congresmeni, lideri militari, consilieri dar şi jurnalişti. Toţi aceştia au luat contact, la rândul lor, cu o sumedenie de alţi oficiali.

Revenind la confruntarea televizată cu Joe Biden, oamenii lui Trump au refuzat măştile oferite de organizatori.

Joe Biden: ”Masca nu te protejează doar pe tine, ci şi pe cei din jur, pe mama, tatăl, fraţii tăi, soţul, soţia, vecinii şi colegii”.

La fel ca Donald Trump, nici Boris Johnson n-a luat în serios COVID-19, până când a primit o lecţie usturătoare.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: ”Am strâns mâinile tuturor”.

Boris Johnson: ”Am fost testat pozitiv”.

Nouă zile mai târziu, premierul britanic a ajuns la terapie intensivă, unde i s-a administrat oxigen şi, cel puţin pentru o noapte, a fost între viaţă şi moarte.

Boris Johnson: ”Mulţumesc echipei medicale. Mi-au salvat viaţa”.

În vârstă de 56 de ani şi supraponderal, Johnson şi-a luat două săptămâni de concediu, după externare, şi, ulterior, s-a apucat serios de sport. Donald Trump nu dispune însă de acest răgaz, întrucât alegerile americane sunt programate peste o lună, iar în unele state procesul de vot a început deja.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Alertă maximă în Capitală, din cauza Covid-19. Autoritățile trec la controale aspre
Alertă maximă în Capitală, din cauza Covid-19. Autoritățile trec la controale aspre

Este alertă maximă în Capitală, unde s-au înregistrat peste o mie de cazuri de COVID-19, în ultimele trei zile.

De ce sunt mai afectați de COVID-19 locuitorii marilor orașe. Explicația unui expert OMS
De ce sunt mai afectați de COVID-19 locuitorii marilor orașe. Explicația unui expert OMS

Directoarea Departamentului de sănătate publică şi mediu din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Maria Neira, susține că noul coronavirus pare să afecteze mai mult sănătatea în marile oraşe.

Avertismentul lui Tătaru, după o nouă zi cu peste 2.000 de cazuri:
Avertismentul lui Tătaru, după o nouă zi cu peste 2.000 de cazuri: "Vom vedea o creştere exponențială"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că dacă cetăţenii respectă normele de prevenire a infectării cu noul coronavirus, atunci situaţia s-ar putea stabiliza pe un plafon cu aproximativ 2.000 de cazuri pe zi.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.