Tatăl care și-a răpit copiii, cercetat în libertate. Copiii sunt din nou alături de mamă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cei doi copii, de 8 şi 10 ani, furaţi de pe stradă de tatăl lor, un cetăţean grec cu probleme penale, sunt din nou alături de mamă.

Toţi trei s-au întors marți seară acasă, împreună, la capătul unei zile lungi, petrecute în birourile anchetatorilor. După miezul nopţii, după mai bine de 11 ore de audieri, a fost lăsat să plece şi bărbatul acuzat că şi-ar fi răpit băiatul şi fetiţa. El va fi cercetat în libertate.

Individul a părăsit sediul Parchetului General, însoţit de un amic şi de avocată și a mers să îşi recupereze maşina din zona unde a fost depistat marți - în apropiere de Ambasada Greciei.

Ionela şi Georgios au trăit mai bine 5 ani în Grecia, unde au fost căsătoriţi. Acolo, s-au născut şi cei doi copii ai lor, o fetiţă şi un băiat. Din cauza problemelor cu drogurile pe care le avea bărbatul, femeia s-a întors în România. Numai că el nu a acceptat situaţia.

Georgian Drăgan, purtatorul de cuvânt al IGPR: "În 2014, acest bărbat a venit în ţară şi i-a luat pe copii, a plecat cu ei în Grecia. Femeia, a sesizat autorităţile, a mers în Grecia de unde i-a adus înapoi în România."

După acest episod, Ionela a obţinut custodia exclusivă asupra copiilor, tatăl neavând nici măcar dreptul să îi viziteze. Chiar şi aşa, cetăţeanul grec nu a renunţat. A fost prins anul trecut în timp ce îşi urmărea copiii.

Luni a reuşit să îi răpească, tocmai când veneau de la şcoală.

Georgian Drăgan, purtatorul de cuvânt al IGPR: "În premieră a fost declanşat mecanismul alertă răpire copil, au fost alertaţi poliţiştii din toată ţara şi la graniţă."

După 12 ore de căutări, maşina suspectului a fost reperată lângă Ambasada Greciei din Bucureşti. Cei doi copii erau împreună cu tatăl lor şi cu un complice al acestuia. Bărbatul ar fi încercat să caute la ambasada sprijin pentru a-i scoate copiii din ţară.

Petcu Vasilică, şef zona cooperativă: "Copiii erau liniştiţi, erau bine. Comunicarea s-a făcut prin ajutorul copiilor care ştiau româna"

De aici, cei 4 au fost duşi la Secţia 8 de poliţie.

Copiii au primit mâncare şi consiliere din partea asistenţilor sociali. Au fost duşi apoi la Parchetul General, unde s-au întâlnit cu mama lor.

Tatăl, condamnat deja în Grecia pentru trafic de stupefiante, are acum dosar penal şi în România pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO