Prima audiere la DNA in dosarul OUG de modificare a Codurilor penale. Fostul secretar de stat Constantin Sima, audiat
Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Constantin Sima a declarat, luni, ca a fost audiat in dosarul privind Ordonanta 13, in prezent avand calitatea de martor.
"Am dat o declaratie in calitate de martor, in dosarul in care se fac cercetari privind Ordonanta 13. Nu pot oferi alte detalii, fiind o cauza in faza de urmarire penala. Am calitate de martor", a afirmat Constantin Sima, dupa audierea sa la DNA.
Intrebat daca are ceva sa isi reproseze privind redactarea actului normativ, Sima a raspuns: "Nu, absolut nimic".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, s-a prezentat luni la DNA, fiind citat pentru audieri.
Saptamana trecuta, Directia Nationala Anticoruptie confirma faptul ca s-a inregistrat o sesizare depusa de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte in legatura cu modalitatea de adoptare a unor acte normative si ca se efectueaza acte procedurale. Anterior, Ministerul Justitiei preciza ca a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea ordonantei de urgenta privind modificarea Codurilor penale, precum si cu proiectul de lege referitor la gratiere.
"La Directia Nationala Anticoruptie s-a inregistrat o sesizare depusa de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate in competenta de solutionare a institutiei, in legatura cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, in conformitate cu prevederile procesual penale, se efectueaza acte procedurale cu privire la aspectele sesizate. Precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare", informa DNA.
Anterior, Ministerul Justitiei preciza ca a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea ordonantei de urgenta privind modificarea Codurilor penale, precum si cu proiectul de lege referitor la gratiere.
"In cursul zilei de ieri, 1 februarie 2017, Ministerul Justitiei a primit solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie - de a transmite, pana la data de 2 februarie, in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea Ordonantei de urgenta a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate si completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal si Legea nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si cu proiectul de lege adoptat de Guvernul Romaniei pentru gratierea unor pedepse", comunica MJ.
Pe 2 februarie, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima, in contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale si gratierea.
Ulterior, Sectia pentru procurori din cadrul CSM a decis incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a Oanei Schmidt-Haineala si a lui Constantin Sima.