Smecherul cu BMW care a omorat un om in statia de autobuz avea alcoolemia 1 la mie si era drogat

Ultima actualizare: 08-10-2012 15:35

Alcoolul si drogurile i-au luat mintea unui tanar de 25 de ani. N-a mai judecat limpede si s-a urcat la volan, desi nu era in stare sa conduca. Si a ucis un om nevinovat, care astepta autobuzul intr-o statie din Constanta.

Cand a vazut ce-a facut, a fugit, crezand ca poate scapa fara sa raspunda pentru viata unui om.

Victima, un fotbalist care-a jucat la Farul, zacea fara suflare pe asfalt. Soferul, fiul unei juriste din oras, a fost prins la scurt timp dupa accident de un jandarm, iar acum este in custodia politei.

Tanarul de 25 de ani s-a urcat la volan beat si drogat si a luat viata unui om nevinovat, care astepta autobuzul in statia de pe bulevardul Mircea cel Batran din Constanta. In timp ce politistii fac masuratori si iau declaratii martorilor, soferul era tinut in masina agentilor. Tocmai fusese prins si adus la locul accidntului.

Razvan Popescu gonea pe banda din mijloc a bulevardului, spun martorii, cand masina lui s-a dus ca o ghiulea catre statie. A spulberat bancuta de asteptare, o toneta de ziar, si l-a zdrobit pe Vasile Lupan, barbatul de 72 de ani care astepta linistit autobuzul.

Scapat fara aproape nicio zagarietura, soferul a coborat din masina si a fugit. Fara sa-i pese macar de raul pe care il lasa in urma. S-a dus catre o statie de taxi, dar l-a prins un jandarm. Testele solicitate de politisti au confirmat faptul ca tanarul nu avea ce sa caute la volan.

Alcoolul si drogurile l-au transformat pe sofer intr-un pericol de moarte si pentru ceilalti conducatori auto dar si pentru pietoni. Razvan Popescu, spun politistii, are cazierul rutier incarcat cu contraventii si a mai avut permisul suspendat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Victima sa, Vasile Lupan, a jucat fotbal la Farul Constanta, prin anii '70. Acum era antrenorul echipei de copii Portul Constanta.

Razvan Popescu a fost retinut pentru ucidere din culpa, conducere sub influenta bauturilor alcoolice, consum de droguri si fuga de la locul accidentului. Pentru toate aceste acuzatii ar putea sta dupa gratii si 15 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO