"L-au lasat sa moara ars de viu". Acuzatii grave la adresa pompierilor bucuresteni

Ultima actualizare: 28-10-2012 11:53

Acuzatii grave au fost lansate dupa incendiul izbucnit intr-o cladire din centrul istoric al Bucurestiului.

Intr-una din camerele distruse de flacari a fost gasit, sambata, un tanar carbonizat, iar prietenii si rudele sustin ca aceasta incapere n-ar fi fost verificata de echipa de interventie.

Victima dormea la mansarda si nimeni nu ar fi deschis usa in momentul evacuarii. Pompierii neaga insa ca nu si-ar fi facut datoria si spun ca nu au vazut nimic din cauza fumului dens. In plus, ei au ajuns cu greu la locul interventiei, pentru ca accesul din Calea Victoriei era blocat.

Unul dintre vecinii victimei sustine ca tanarul carbonizat, in varsta de 28 de ani, a ramas captiv intr-o camera din mansarda, insa nimeni nu parea sa-l ia in seama. Pompierii, care au patruns cu greu cu autospeciala pe strada Franceza, se straduiau sa potoleasca focul care ameninta sa se extinda spre imobilele invecinate. In acelasi timp, incercau sa salveze persoanele blocate la nivelele inferioare ale imobilului. Nu stiau ca barbatul a ramas captiv in camera ce ardea.

Mansarda cladirii - monument istoric de pe strada Franceza - a ars cateva ore pana cand pompierii au lichidat incendiul. Spre dimineata, tanarul a fost gasit carbonizat.

Pompierii sustin ca din cauza fumului gros si al aburului nu l-au gasit pe tanar. Au ridicat insa problema misiunii dificile in centrul vechi al Capitalei, din cauza accesului greu si a strazilor inguste.

De altfel imaginile surprinse in vecinatatea centrului vechi, chiar in timp ce cladirea ardea, vorbesc de la sine. Masina speciala cu scara, de care pompierii aveau nevoie cat mai repede pentru a putea interveni la inaltime, face cale intoarsa pe Victoriei, pentru ca nu poate intra direct pe Strada Franceza.

Cele 9 autospeciale au ajuns la locul incendiului intrand de pe strada Tonita sau facand slalom pe strazile Stavropoleus, Postei si Sfantul Dumitru.

Este a doua oara intr-o luna cand aceasta cladire ia foc. Desi nu s-a stabilit cauza, cel mai probabil de vina sunt lumanarile pe care oamenii le folosesc in loc de becuri, pentru ca n-au curent, sau o scanteie sarita din sobele cu care se incalzesc. Nimeni insa nu are autoritatea sa intre in aceste locuinte si sa verifice modul in care sunt prevenite incendiile. Pe langa proprietari sau chiriasi, in aceste imobile din centrul vechi stau si oameni ai strazii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO