Conducerea SNSPA admite că știa despre unele afirmații făcute de Alfred Bulai. Ce măsuri sunt în plan
După izbucnirea scandalului care îl vizează pe profesorul de sociologie Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală, SNSPA susține că lucrează la un set de măsuri.
Conducerea universității transmite că știa despre unele afirmații făcute de Bulai, care pot fi catalogate „sexiste, rasiste și homofobe”, însă erau considerate doar niște zvonuri.
”Reacția a întârziat nepermis de mult” - aşa începe comunicatul de presă transmis de SNSPA, la 4 zile de la apariţia în spaţiul public a mărturiilor studentelor hărțuite în ultimii aproape 30 de ani de profesorul Alfred Bulai.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Profesorii spun că sunt profund afectaţi și că își asumă responsabilitatea pentru a schimba ceea ce nu funcţionează. Recunosc că existau zvonuri despre comportamentul lui Bulai, însă cum nu au fost depuse plângeri, nu au putut lua măsuri.
Lucrează acum la o strategie pentru prevenirea hărțuirii și a oricărei forme de abuz.
Până în momentul de faţă, 20 de victime au depus plângere la Parchet şi trei foste studente au depus o sesizare pe adresa facultăţii.
Profesorul Bulai a fost suspendat din toate funcţiile pe care le avea la facultate.
În timp ce Şcoala Naţională de studii politice şi administrative a reacţionat la 4 zile distanţă, fără a avea o definiţie clară a ceea ce înseamnă hărțuirea sexuală în şcoală, universităţile din Europa au norme şi reguli prin care studenţii sunt protejaţi mult mai bine în cazurile de hărţuire sexuală.