Condamnat la 15 ani de detentie intr-un centru de minori dupa ce si-a ucis fosta iubita in parc. Reactia tatalui victimei

21-10-2015 13:04


Verdict greu de acceptat de catre rudele unei fete de 15 ani din Iasi, omorate de fostul iubit in februarie.

Baiatul de 16 ani a fost gasit vinovat de crima de catre magistratii tribunalului Iasi care l-au condamnat la 15 ani de detentie, intr-un centru de minori. Insa pana la decizia definitiva, adolescentul este plasat in arest la domiciliu.

Diana, eleva olimpica de 15 ani, a fost ucisa pe 28 februarie de fostul ei iubit. Baiatul a chemat-o intr-un parc si, cu pretextul ca ii ofera un lantisor cadou de 1 martie, a strangulat-o. Dupa luni de proces, tanarul care, conform expertizei, a comis crima cu discernamant, a fost condamnat miercuri la 15 ani intr-un centru de detentie pentru minori.

Timp de cateva saptamani sau chiar luni cat va mai dura procesul, adolescentul va sta in arest la domiciliu.

Gabriela Gradinariu, avocatul familiei victimei: "Inculpatul, vorbim de un criminal, chiar daca este sanctionat cu pedeapsa maxima, 15 ani, judecatorul este obligat sa constate incetarea de drept a arestului preventiv. Inalta Curte a considerat ca inculpatul minor trebuie sa primeasca un premiu si sa fie lasat liber. Lucru cu care nu putem fi de acord."

La auzul acestei vesti, tatal fetei ucise, a ramas consternat.

Tatal victimei: "Pedeapsa ce poate sa dea legea, mai mult de 15 ani nu poate sa dea. Iar masura arestului la domiciliu, va dati seama. Juridic am inteles, dar moral si uman poate sa priceapa cineva?"

Anchetatorii au spus ca baiatul a premeditat crima, furios ca victima a pus capat relatiei.

Camelia Toderica, purtator de cuvant Tribunalul Iasi: "Instanta, in acord cu o decizie data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recurs in interesul legii, decizia 7 din 2015, a constatat si a dispus incetarea de drept a arestului preventiv"

La sentinta de miercuri, au facut recurs si avocatii baiatului, care nu sunt multumiti cu arestul la domiciliu, si cer ca baiatul sa fie plasat sub control judiciar.

VIDEO PROTVPLUS.RO