"Competitia" cu "zambareti" si informatii de pe Twitter - asa a scapat Mihai Stoica de 30 de zile de inchisoare

Ultima actualizare: 21-01-2016 07:02

In prima sedinta de Guvern din februarie, ministrul Justitiei va propune abrogarea dispozitiei care le permite scriitorilor din puscarii sa publice carti pentru libertate.

Intre timp, la Biblioteca Nationala a ajuns si ultima lucrare stiintifica iesita de sub lumina tiparului, "Competitia", semnata de Mihai Stoica, fostul manager al Stelei.

"Competitia", asa se numeste lucrarea stiintifica scrisa de Mihai Stoica, fostul manager sportiv de la Steaua Bucuresti. Cu ea, detinutul a obtinut scurtarea perioadei petrecute dupa gratii cu 30 de zile.

Cartea are 111 pagini si reprezinta mai curand o colectie de date statistice ale Ligii Campionilor. Totusi, avem si text, unul scris de autor. De exemplu, Meme Stoica se declara nemultumit de numele purtat de competitie.

"Totusi pentru a o atinge, competitia ar trebui sa fie redenumita. In conditiile in care 14 cluburi calificate in faza grupelor nu sunt campioane ale ligilor din care provin, in conditiile in care detinatoarea trofeului (FC Barcelona) nu este campioana a ligii din care provine, actuala denumire pare o gluma. Doar ca in conditiile in care suma distribuita cluburilor participante va depasi in fiecare sezon 1 milion de euro, e vorba de o gluma buna. Chiar foarte buna."

Glumele, dar si supararile scriitorului au fost marcate eficient cu insemne specifice limbajului folosit in conversatiile de tip "chat", adica mici fete zambitoare, triste sau nervoase, dupa caz.

La capitolul bibliografie, Mihai Stoica a trecut: pagina oficiala de internet UEFA, un manual cu statistici sportive si ...twitter.

Lucrarea stiintifica "competitia" a fost avizata de prof. Univ. dr. Viorel Cojocaru, rectorul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport, care si-a pus semnatura si pe alte 14 teme de cercetare ale unor detinuti precum George Becali, Gheorghe Popescu, Ioan şi Victor Becali, ori Cristian Borcea. De o saptamana si mai bine, domnul Cojocaru nu a mai aparut la facultate si este de negasit.

"Competitia" nu a fost singura lucrare a lui Mihai Stoica. Cercetatorul a scris trei carti care i-au scurtat perioada de detentie cu 120 de zile. A obtiut chiar si eliberarea conditionata, insa decizia a fost contestata de procurori care spun ca lucrarile sunt orice, numai stiintifice nu.

Folosirea unor lucrari stiintifice pentru reducerea pedepsei ramane in vigoare atata timp cat ordonanta de urgenta care trebuie sa abroge acest drept, nu a fost inca emisa.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO