Anchete interne in cazul profesorilor care au avizat lucrarile "stiintifice" din puscarii. "Eu doar am semnat recomandari"

×
Codul embed a fost copiat

Scandalul lucrarilor stiintifice publicate de detinuti are o noua consecinta. Profesori universitari care au avizat sau coordonat cartile respective sunt vizati de anchete interne.

Cercetarile au fost declansate dupa ce Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat pentru favorizarea infractorului si cel mai probabil multe cadre universitare vor fi nevoite sa dea declaratii in fata procurorilor anticoruptie.

"Dupa cum se va vedea si din concluziile avansate de aceasta lucrare stiintifica, nasterea si dezvoltarea jurnalismului online argesean implica aspecte demne de salutat"; "inchei prin a va ura, dumneavoastra cititorilor, lectura placuta, iar domnului Penescu felicitari pentru efortul facut si, de ce nu, succes si in alte demersuri de cercetare stiintifica."

Aceste randuri au fost semnate de conferentiar universitar Carmen Nicolescu, in prefata lucrarii "Presa online din Arges - pasi timizi spre o presa a viitorului". Cartea scrisa de Cornel Penescu din inchisoare a valorat 30 de zile de libertate. Doamna conferentiar spune insa ca nu ea a scris prefata.

Conferentiar universitar Carmen Nicolescu: "Eu nu stiu volumele respective."
Reporter: "Nu ati vazut ca apareti acolo?"
Carmen Nicolescu: "Ba da, dar tocmai d-asta o sa am si eu masurile mele."

Citește și
Ioan Niculae - stiri
Ioan Niculae isi va petrece sarbatorile de iarna in penitenciar. A scris nu mai putin de 5 lucrari stiintifice in 8 luni
„În Rusia au apărut oameni-pește”. Cum i-a descris o celebră scriitoare rusă

Profesoara Nicolescu sustine ca ea doar a dat niste recomandari, nimic mai mult.

Conferentiar universitar Carmen Nicolescu: "Am semnat niste recomadari pe care le-am dat din partea universitatii. Recomandari ca omul poate sa scrie carti cu privire la temele mentionate. Noi, avand o colaborare cu televiziunile acestuia, lucrand studentii acolo, fosti studenti, actuali studenti, facand practica, ca omul stie despre ce e vorba."

Nu doar profesoara Carmen Nicolescu din Craiova a semnat pentru un detinut, ci si profesorul universitar Marian Dragomir din acelasi oras, care a facut o recomandare in favoarea lui Gica Popescu.

Profesor universitar doctor Marian Dragomir, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport Craiova: "Pe mine m-a rugat cineva ca fotbalistul vrea sa scrie o carte si ii trebuia un accept. Si eu am zis "da, domne, ii dau eu acceptul" si a fost unul dintre cei mai buni elevi ai mei si nu mi s-a cerut niciodata sa ii verific cartea."

Gica Popescu a scris 3 lucrari, printre care si "Personalitatea Sportivului, conditie obligatorie pentru succesul in sport".

Cand a aflat ca doi profesori universitari sunt implicati in succesul scriitorilor din puscarii, superiorul lor, rectorul Universitarii din Craiova, a cerut verificari.

Profesor universitar doctor Dan Caludiu Danisor, rector Universitatea din Craiova: "Am demarat o ancheta interna, sigur vor fi sanctionati daca vor fi gasiti vinovati."

Nu este singura universitate care ia masuri la nivel intern. Si Politehnica de la Bucuresti vrea sa isi evalueze profesorii care au dat avize detinutilor.

"Demersul cadrelor didactice care au initiat in nume personal documentele pentru sustinerea publicarii lucrarilor scrise de catre persoanele private de libertate va fi supus analizei Comisiei de Etica si Integritate Academica", anunta intr-un comunicat Politehnica din Bucuresti.

Anchetele interne de la universitati au fost declansate dupa ce DNA a anuntat ca a inceput o ancheta penala pentru favorizarea infractorului. Sunt 331 de asa numite lucrari stiintifice scrise numai anul trecut si toate vor fi investigate. 50 dintre ele au fost coordonate de profesori de la Universitatea din Craiova, iar alte cadre didactice din Bucuresti au avizat nu mai putin de 140 de asemenea lucrari.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
Citește și...
Citate din operele
Citate din operele "geniilor" din puscarie, care scriu lucrari stiintifice pe banda. Borcea: "Eu sunt un baiat de asfalt"

Legea plina de hibe le-a permis detinutilor din Romania sa scrie o multime de carti controversate, numite lucrari stiintifice, care le aduc zile de libertate.

Ioan Niculae isi va petrece sarbatorile de iarna in penitenciar. A scris nu mai putin de 5 lucrari stiintifice in 8 luni
Ioan Niculae isi va petrece sarbatorile de iarna in penitenciar. A scris nu mai putin de 5 lucrari stiintifice in 8 luni

Judecatorii Tribunalului Dambovita au decis sa amane eliberarea omului de afaceri Ioan Niculae pana pe 22 ianuarie, desi initial magistratii din Gaesti au decis ca acesta intrunea toate conditiile pentru eliberarea conditionata.

Recomandări
Motivul pentru care un nou armistițiu între Israel și Hamas pare imposibil în acest moment. Planurile evreilor și dorința SUA
Motivul pentru care un nou armistițiu între Israel și Hamas pare imposibil în acest moment. Planurile evreilor și dorința SUA

Un nou armistițiu în Fâșia Gaza este tot mai îndepărtat, după ce Israelul și-a chemat acasă negociatorii care discutau cu Hamas, în Qatar, posibilitatea unei pauze în conflict.

"Doamne, fereste! Acum nu mai scăpăm". Mărturii din Bistrița-Năsăud, acolo unde viiturile au făcut prăpăd

Mai multe localități din Bistrița-Năsăud au fost lovite, sâmbătă, de viituri. A fost Cod Roșu de inundații în zonă, după ce ploile abundente și zăpada topită au umflat două râuri.

Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă, iar alte două rănite. Agresorul a strigat
Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă, iar alte două rănite. Agresorul a strigat "Allah Akbar" | VIDEO

O persoană a fost ucisă și alte două rănite, sâmbătă seara, în Paris, în apropierea Turnului Eiffel, într-un atac cu cuţitul şi ciocanul.