Codul portocaliu de inundaţii pe Prut și râuri din Transilvania şi Banat
Codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit, pentru râul Prut, până luni noapte, iar aceeaşi avertizare a fost emisă pentru mai multe râuri din Transilvania şi Banat, fiind valabilă până sâmbătă la prânz.
Codul portocaliu de inundaţii, prelungit pentru Prut până luni noapte. Cod portocaliu, şi pentru râuri din Transilvania şi Banat/
Cod portocaliu a fost prelungit pentru râul Prut, până luni, la ora 24.00, pe sectorul din aval de acumularea Stânca Costeşti, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin aceasta a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn ţară (judeţele: Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi), au transmis hidrologii, potrivit News.ro.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
De asemenea, a fost instituit Cod portocaliu pentru râuri din Transilvania şi Banat, până sâmbătă la prânz. Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Mureş (judeţele: Alba, Hunedoara şi Arad), Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş (judeţele: Timiş şi Caraş-Severin).
Totodată, a fost prelungit Codul galben pentru unele râuri şi afluenţii lor din bazinele hidrografice Someş-Tisa, Crişuri, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Siret şi Prut-Bârlad.
”A. N. Apele Române a retransmis avertizarea hidrologică către unităţile sale bazinale de apă din bazinele sus-menţionate şi către autorităţile locale şi IJSU. Lucrările hidrotehnice sunt pregătite să preia undele de viitură (în cazul acumulărilor), iar zonele îndiguite sunt supravegheate de către echipele Apelor Române”, arată reprezentanţii Apelor Române, vineri seară.
Materialele şi utilajele de intervenţie sunt pregătite şi organizate pentru a putea fi folosite, dacă este cazul, în zonele expuse sau afectate de inundaţii.
"Populaţia este avertizata să nu circule în zonele unde au fost instituite coduri hidrologice, să nu traverseze prin vaduri, să nu desfăşoare activităţi în ape sau lângă ape", a declarat Ervin Molnar, director general Apele Române, citat în comunicat.