Sudul si centrul tarii, sub cod galben de ploi torentiale si furtuni. Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Vremea se dovedeste a fi capricioasa in aceasta perioada si continua sa ne uimeasca. Sudul si centrul tarii se afla astazi sub cod galben de ploi torentiale, cu tunete si fulgere.In cele 15 judete vizate, plus Bucurestiul, este asteptat si vant puternic.

Avertizarea meteorologilor expira la ora 22:00 , dar vremea se va raci in toata tara, iar temperaturile vor fi mai mici decat ar trebui sa fie in mod normal. Peste doua mii de pompieri sunt pregatiti sa intervina in zonele vizate, in caz de inundatii.

Cod galben de furtuna in patru judete din sud-estul tarii

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o atentionare nowcasting Cod galben de furtuna pentru judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi, valabila in urmatoarele ore. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), intre orele 8,45 si 14,30, in judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi se vor semnala intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 55 de kilometri/ora. In plus, se vor manifesta si fenomene asociate, precum ploi locale, trecator insotite de descarcari electrice. Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum 6 ore, precizeaza ANM.

In localitatea Adunatii Copaceni, din judetul Giurgiu, a plouat cu grindina, miercuri dimineata. Un utilizator www.stirileprotv.ro, a surprins cateva imagini.

Citește și
vremea la mare
Temperaturi de 19 grade si ploi in toata tara, saptamana viitoare. Cum va fi vremea la mare de 1 mai
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

PROGNOZA METEO PENTRU MIERCURI

Astazi avem vreme racoroasa; vant intens in cea mai mare parte a tarii si ploi consistente in regiunile sudice. Maximele termice ajung in intervalul 10...19 grade. In Dobrogea si in Baragan, va ploua in aversa, vor fi si fulgere si vantul se va inteti. Pana la ora 13 este cod galben de vant intens pentru judetele Constanta si Tulcea. Vantul va atinge si depasi la rafala 55 - 65 km/h. Temperaturile continua sa scada accentuat: daca ieri s-au inregistrat pana la 24 de grade, astazi vor fi cel mult 13...14 grade. In Moldova sudica si in nordul Munteniei: tot vreme urata, cu ploi frecvente si vant intens. Temperaturile scad simtitor si aici: la amiaza se vor inregistra 12...13 grade- valori cu mult sub mediile perioadei. In jumatatea nordica a Moldovei gasim vreme ceva mai buna.


Se arata si soarele si daca vin cateva ploi acestea vor fi slabe si pe suprafete restranse. La munte se anunta precipitatii mixte si vant puternic in zona crestelor. In nordul Transilvaniei si in Maramures va fi putin mai rece decat ieri. Maximele se vor situa in jurul valorii se 14 grade; apar cativa nori dar conditiile de ploaie vor fi reduse. () Vestul tarii va avea vreme frumoasa, cu multe perioade insorite. Nu prea sunt semne de ploaie, dar vantul se va inteti trecator. Temperaturile mai pierd un grad, doua fata de ieri. In centrul tarii instabilitatea afecteza indeosebi zonele montane, pe unde se vor strange cantitati mai insemnate de apa si vantul va avea rabufniri. Maximele, sub valorile normale, se vor situa intre 12 si 16 grade.

La noapte in depresiuni se anunta bruma si temperaturi negative. In sud-vest apare soarele si mai vin ceva ploi in estul Olteniei. Vantul are intensificari sustinute, cu rafale de peste 60....65 km/h, iar temperaturile mai ridicate decat in celelalte regiuni ajung la 19 grade- valori potrivite pentru aceasta data. In sudul tarii continua sa se raceasca si astazi temperaturile vor fi modeste, de pana la 16 grade. Cerul va fi plin de nori; va ploua destul de mult, iar vantul va agita atmosfera. 

Vreme rea si in zona Capitalei, cu ploi in mai multe reprize si vant activ. Se pot acumula 15 L/mp, iar regimul termic lasa de dorit: vom avea o maxima in jur de 14 grade. La inceputul noptii va mai ploua putin, apoi cerul se va degaja si temperatura va cobori spre 6 grade.  La munte se face si mai frig. Vor fi precipitatii consistente in Carpatii Meridionali si de Curbura. Pe langa ploi apar lapovite si ninsori. Vantul va sufla cu putere: pe creste rafalele vor depasi 80 Km/h. La noapte norii se risipesc, precipitatiile inceteaza si vantul scade in intensitate.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE TREI ZILE

Joi vremea se indreapta si se incalzeste. Maxima ajunge la 19 grade, iar cerul va fi mai mult senin. Noaptea ramane rece, cu o minima de 6 grade in centrul orasului si vreo 2 grade la periferie. Vineri temperatura continua sa cresca si vom avea vreo 22 de grade. Ziua va fi insorita, dar noaptea apar ceva innorari si conditii de ploaie. Sambata primim vreme frumoasa si calda, cu o maxima de 25 de grade. Peste noapte revin norii si e posibil sa cada cativa stropi.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cod galben de ploi si vant pana miercuri seara: HARTA zonelor afectate. Cand se indreapta vremea
Cod galben de ploi si vant pana miercuri seara: HARTA zonelor afectate. Cand se indreapta vremea

Marti temperaturile scad semnificativ, iar instabilitatea si ploile cuprind multe zone. Maximele se vor situa intre 13 si 25 de grade.

Temperaturi de 19 grade si ploi in toata tara, saptamana viitoare. Cum va fi vremea la mare de 1 mai
Temperaturi de 19 grade si ploi in toata tara, saptamana viitoare. Cum va fi vremea la mare de 1 mai

Vremea va deveni normala pentru data din calendar, pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, iar valorile termice diurne nu vor mai depasi 18 - 19 grade in perioada 24 - 26 aprilie, potrivit estimarilor ANM valabile pentru intervalul 18 aprilie - 1 mai.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.