Clădirile fără autorizație ISU, obligate să aibă la intrare un panou de informare


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 22 Ianuarie 2018 17:33
Categorie: Stiri actuale

Vestita bulină roșie de pe clădirile cu risc seismic are acum un corespondent și în cazul cluburilor, sălilor de spectacol, sau mall- urilor care nu au autorizație de securitate la incendiu.

Toate imobilele din categoria turism, cultură și comerț sunt obligate să monteze panouri de înștiințare, astfel încât oamenii să știe că se expun unui risc în momentul în care le trec pragul. Amendă pentru cei care nu își avertizează clienții este de 5 mii de lei.

Un anunț scris cu litere de tipar de culoare roșie, de minim 2,5 cm, trebuie amplasat la intrarea în fiecare spațiu fără autorizație de securitate incendiu. Rămâne de văzut care va fi impactul asupra clienților, după ce în cazul "colectiv" lipsa unui asemenea avertisment a fost fatală.

Surprinzător este că astfel de reacții au destul de mulți oameni, dar sunt și tineri care recunosc că un astfel de afiș îi va pune un pic pe gânduri și vor stabili pe moment dacă merită sau nu să își riște viață.

Un astfel de panou de înștiințare ar trebui să apară chiar la intrarea Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. Chiar dacă există suficienți hidranți, dar și extintoare sau ieșiri în caz de urgență, lipsa unui bazin cu apă împiedică eliberarea autorizației de securitate la incendiu.

Unii patroni preferă să riște o amendă de 5000 de lei decât să-și alunge clienții cu un astfel de avertisment, însă pompierii îi anunță că gestul îi va costă mult mai mult.

Panourile de avertizare trebuie instalate în cel mult 30 de zile, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO